”Isak” om sången: ”Känner mig hedrad”

FOTBOLL

Nu har Andreas Isaksson äntligen fått en egen sång

Det tog 17 år.
Sen fick Andreas Isaksson äntligen en egen sång.
– Den är häftig. Jag känner mig så hedrad, säger målvakten efter 2–1 mot Gefle.

Andreas Isaksson debuterade 1999 för sitt Trelleborg. Sedan väntade – i tur och ordning – Juventus, Djurgården, Rennes, Manchester City, PSV Eindhoven, Kasimpasa... och Djurgården. Han har ofta blivit hyllad, emellanåt bänkad, någon enstaka gång bortglömd och stundtals varit helt briljant. Men uppenbarligen aldrig satt tillräckligt med avtryck för att föräras en egen läktarsång.

Fram till nu. Han tjuvstartade visserligen redan mot Smedby i svenska cupen, men ångestmötet med Gefle var Andreas Isakssons riktiga debut i Djurgården. Och vilket välkomnande han fick. Under hela matchen rullade en specialskriven ramsa för målvakten runt på Tele2 Arena.

"Ååååh Isaksson. Du är vår hjälte och vår vän. Nu har du fått komma hem. Komma hem till Djurgården". När Sportbladet talar med Isaksson är han rörd.

”Jag är hedrad”

Vad säger du om fansens sång?

– Jag hörde under matchen. Den är häftig. Det känns stort för mig. Jag känner mig hedrad och det betyder att man gjort något bra i klubben tidigare, säger han och fortsätter:

– Jag har aldrig fått en sång tidigare. Det är första gången.

På tiden?

– Haha, ja...

Hur han levererade under segermatchen mot Gefle? Helt okej. Ringrostigheten och ovanan vid matchfotboll sken igenom i samband med ett par enstaka klavertramp.

– Jag hade ett rejält tekniskt misstag i början, men annars gjorde jag det bra. Det var en lite slarvig miss. Lite okoncentration.

”En otrolig besvikelse”

När Djurgården släppte in 1–1 i den 70:e minuten hann han bli orolig.

– Det var en stor besvikelse. För vi dominerade matchen i övrigt, så det var otroligt skönt att vi vann på det sättet vi gjorde.

Först gjorde Isaksson en matchavgörande räddning när han vig som en katt tippade ett farligt skott över egen ribba.

– Det var en bra räddning, och viktigt att de inte fick 2–1 där.

Olungas drömmål

En kort stund därefter skickade Michael Olunga, vänd med ryggen mot mål, in ett veritabelt drömmål som gav slutresultatet 2–1.

– Jag har inte någon repris, men visst kändes det spektakulärt, skrattade Olunga efteråt.

Efter matchen mös Isaksson över resultatet, sin ramsa – och stödet från publiken.

– Det är otroligt kul. Supportrarna är... fantastiska. Fansen betyder jättemycket. De påverkar oss, motståndarna och allting. De underlättar för oss.

ARTIKELN HANDLAR OM