Quinn fixade tre poäng till Eskilstuna

Foto: Bildbyrån
FOTBOLL

I kväll fixade Louise Quinn tre viktiga poäng till Eskilstuna.

Genom att göra mål för andra matchen i rad.

– Det är ett fantastiskt fotbollsmål, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson.

Damallsvenskans trea Eskilstuna tog i kväll emot tabelljumbon Kristianstad. Hemmalaget klarade av att ta tre viktiga poäng, för att försöka haka på Rosengård och Linköping i toppen. Kristianstad får fortsätta att kriga i botten.

– Alla poäng är viktiga, men det är tidigt i säsongen. Vi spelar för att vinna alla matcher, men Kristianstad är ett lag vi känner att vi ska ha bakom oss, säger Eskilstunas tränare Viktor Eriksson.

"Ett fantastiskt fotbollsmål"

Eskilstuna visade varför de ligger i toppen av tabellen och radade upp fint spel och målchanser i första halvlek. Olivia Schough slog inlägg efter inlägg från sin högerkant samtidigt som Kristianstad hade svårt att få till något hotande spel. Matchens enda mål kom genom hemmalagets irländska back Louise Quinn i matchminut 13. Efter en lång frispark nästan från halvplan, kunde Quinn komma högst i straffområdet och nicka över Kristianstads målvakt Brett Maron.

– Målet kom i en period där vi var riktigt bra, då vi skulle göra mål. Det är en fantastisk frispark och Louise är duktig i huvudspelet. Det är ett fantastiskt fotbollsmål, säger Viktor Eriksson.

Spelade med stukad fot

Quinn som gjorde två mål under hela förra säsongen har nu gjort två mål i rad, då hon även nätade i förra omgången mot Umeå. I slutet av matchen gick Quinn av för att senare komma in igen

– Det är en stukning, så det ska nog inte vara så allvarligt. Vi hade ingen riktig ersättare, så det var bara att få till en riktigt bra tejpning, säger Viktor Eriksson.

Trots att Kristianstad ryckte upp sig i andra halvlek och stundtals etablerade tryck kom det aldrig någon kvittering. Danskan Johanna Rasmussen höll sig framme och var nära men mer blev det inte. Matchen slutade 1-0 och Kristianstad blev därmed nollade för första gången den här säsongen.