Kennedys missnöje: ”Här för att spela”

avPer Bohman

FOTBOLL

Kennedy trivs inte med situationen: ”Behöver kontinuitet”

Två starter av nio möjliga.

Kennedy Bakircioglu trivs inte med situationen.

– Det är in och ut, ut och in. Jag behöver kontinuitet. Det hoppas jag att tränaren vet också, säger lagkaptenen.

Bergstrand har satt Kennedy på bänken.

Hammarby har spelat 810 allsvenska minuter i år. Lagkaptenen Kennedy Bakircioglu har bara fått förtroendet i 184 av dem. Det är ny, kargare sida av fotbollslivet som 35-åringen vare sig är van eller bekväm vid.

– Vad ska jag säga. Det är in och ut, ut och in. Jag är här för att spela. Vad gör jag annars här? Annars kan jag göra något annat.

Saknar du kontinuerlig speltid?

– Så är det. Ingen kan bara spela någon enstaka match, och sen tro att formen är där. Du måste få 3–4 matcher på raken i min situation. Jag behöver kontinuitet och man måste få känna att det där flåset är där.

Kennedy Bakircioglu förtydligar att han verkligen är i god fysisk form.

– Jag har tränat hela tiden och inte varit skadad alls. Jag hoppas inte att folk tror att jag är skadad, för det är jag inte. Jag har varit spelklar hela tiden.

Har du pratat med Nanne om behovet av speltid?

– Nej, ingenting.

Gör man inte det?

– Klart att vissa gör det. Men inte jag.

"Måste få fler matcher"

Trots centrala mittfältaren Philip Haglunds avstängning tyder det mesta på att Kennedy, som startade senast mot Kalmar FF, inleder på bänken mot Malmö FF i dag.

– Man har inte fått spela så mycket. Två av nio matcher. Jag känner att kroppen inte riktigt är där. Jag är på rätt väg men måste få fler matcher för att nå min nivå. Det hoppas jag att tränaren vet också.

Du har fått hoppa in på många olika positioner. Hur ser du på det?

– På träningarna har jag bara varit innermittfältare, men i matcherna spelar jag på kanten. Det har väl bara blivit så. Jag kan spela på kanten, men har fokuserat på rollen som central mittfältare på träningarna.

Kennedy: "Är frustrerande"

Kennedy säger att det är frustrerande att inte kunna hjälpa laget, ta ansvar och visa hur bra han fortfarande är. Han vill – likt Kristian Bergström och Anders Svensson gjorde – förlänga karriären så långt som möjligt. Men då måste han också få speltid.

– Jag kan inte bestämma att jag ska lira i startelvan. Det är inte min grej. Jag gör mina träningar och är alltid proffsig: det är mitt jobb. Det är en annan man som tar ut startelvan. Men visst vill jag spela: jag är lagkapten.