Fyra år och noll matcher - slutar

FOTBOLL

Manchester City-målvakten avslutar karriären

Manchester City-målvakten Richard Wright, 38, avslutar karriären.

Under fyra års tid i klubben spelade han noll matcher – och hade det sista året en veckolön på 84 000 kronor.

”Det var ett nöje att träna och tillbringa två år med dig”, skriver Willy Caballero på Instagram.

Den 26 november 2011 vaktade Richard Wrigt, 38, Ipswich Towns mål i 2–3-förlusten mot Reading. Det verkar även som att det blev målvaktens sista professionella match i karriären. Sommaren 2012 lämnade han ”The Tractor Boys” och efter en kort sväng hos Preston North End skrev han på för Manchester City.

Förlängde förra sommaren

Sedan dess har målvakten agerat reservmålvakt hos den engelska storklubben, men inte fått spela en enda match. Förra sommaren höll hans kontrakt på att löpa ut men då Premier League kräver att minst åtta man i a-truppen fotbollsfostrats i England valde Manchester City att förlänga hans kontrakt med ett år.

Den här gången blir det dock ingen fortsättning. På Instagram har Manchester Citys Willy Caballero postat en bild på de två målvakterna ihop, med texten:

”@wrightys1 all lycka i ditt nästa kapitel. Det var ett nöje att träna och tillbringa två år med dig. Tack för allting, du har hjälpt mig och jag önskar det bästa för dig och din familj”.

Avslutar karriären

Under det sista året menar Daily Mail att Wright tjänat 7 000 pund i veckan – motsvarande 84 000 kronor. Enligt tidningen har målvakten nu valt att avsluta sin karriär.

ARTIKELN HANDLAR OM