Efter kritiken mot Zlatan: "Väldigt nöjd”

Foto: Getty Images

avErik Karlsson

FOTBOLL

Efter 0-0 mot Liverpool pekades Zlatan Ibrahimovic ut som sämst på plan.

Men Jose Mourinho fortsätter hylla svensken.

– Han ger oss exakt det vi behöver av honom, säger han.

Manchester Uniteds bortamatch mot Liverpool var en sömnig historia. Allra mest defensiva var Jose Mourinhos mannar och efteråt kritiserades lagets insats i stort och Zlatan Ibrahimovics insats i synnerhet. I tre brittiska tidningar blev storstjärnan utpekad som sämst på plan.

”Visade upp en frustrerad insats uppe på topp eftersom han hade problem att hitta samspelet med mittfältarna och hade problem med presspelet från Matip och Lovren”, skrev Independent.

Men förtroendet från Jose Mourinho är intakt.

– Jag är väldigt nöjd. Han ger oss exakt det vi behöver av honom, det vi förväntar oss. Han är i form och alltid redo att spela. De unga killarna ser upp till honom och det är fantastiskt för han kan bara påverka dem positivt, säger Mourinho på presskonferensen inför morgondagens Europa League-möte med Fenerbahce.

”Alla spelare går att peta”

När portugisen fick frågan om det finns spelare som inte går att peta i laget, likt hans Chelsea-lag i början av århundradet, menade han dock att så inte är fallet.

– Det var elva år sedan, en annorlunda situation och ett annorlunda Premier League. Då var vi det klart bästa laget. Det som är opetbart i vårt lag måste vara lagandan, stoltheten och engagemang i klubben, respekt för fansen. Det ska vara oföränderligt, inte spelarna.

Även Luke Shaw intog presspodiet – och hyllade Zlatans ledarroll.

– Ibra tar med mycket till omklädningsrummet. Han berättar många skämt och alla vill lyssna på honom. Det är bra för moralen i truppen. Jag tycker det märks nu att vi är mer enhetliga som lag, säger ytterbacken.

ARTIKELN HANDLAR OM