Kamara mot sensationell comeback

Efter hjärtfelet – på väg till MLS

Alhaji Kamara ligger skadad efter att IFK Göteborgs Gustav Svensson tacklat honom.
Alhaji Kamara ligger skadad efter att IFK Göteborgs Gustav Svensson tacklat honom.

När ett hjärtfel upptäcktes hos IFK Norrköpings Alhaji Kamara befarades hans karriär vara över.

Nu uppger Expressen att anfallaren är på väg mot en comeback – i USA.

Något som bekräftas av "Pekings" tränare Janne Andersson.

När det i februari i år uppdagades att Alhaji Kamara förbjöds från allt fotbollsspel på grund av ett medfött hjärtfel kom det som en chock för IFK Norrköping och svensk fotboll.

22-åringens tillstånd beskrevs då innebära en stor risk för plötslig hjärtdöd vid fysisk anstränging.

– Det är frustrerande. Inget jag hade förväntat mig och absolut inte hur jag ville att det skulle sluta. Jag tror att alla som har sett mig spela, under min tid här i IFK Norrköping, har sett mig som en väldigt frisk och energifull person. Jag ska vara stark och kämpa mig genom det här, sa Alhaji Kamara till IFK Norrköpings hemsida.

Gått igenom nya medicinska tester

Men nu kan en oväntad comeback vara aktuell för 22-åringen som förra året gjorde sju mål på 13 matcher för "Peking".

Enligt uppgifter till Expressen befinner sig nu anfallaren från Sierra Leone i USA för att slutföra förhandlingar med MLS-klubben DC United, något som Janne Andersson, IFK Norrköpings tränare och Sveriges blivande förbundskapten, bekräftar för NT.

– Han har spelförbud av Uefa. Sen vet inte jag om det har dykt upp ny fakta som gör att han kan spela i USA, det kan jag inte riktigt svara på. Inte heller om de skulle ha en annan bedömning där borta, säger Janne Andersson till tidningen.

I DC United ska Kamara ha gått igenom ett flertal medicinska tester och träffat flera olika hjärtspecialister med positiva resultat.

MLS lyder inte under Fifas eller Uefas regler vilket möjliggör att spelaren kan bli spelklar inom en snar framtid – om ligans huvudläkare ger klartecken för spel.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.