Jordan får chansen från start – gör A-lagsdebut

Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYR N
Jordan Larsson på dagens träning.
FOTBOLL

ABU DHABI. Det blir fyra debutanter mot Estland.

Jordan Larsson bildar anfallspar med Gustaf Nilsson.

– Alla spelare ska få starta en match. Det finns säkert de som kan blomma ut och explodera, men det är alltid svårt att säga vem, säger förbundskapten Janne Andersson.

Landslagsåret har dragit igång med den sedvanliga januariturnén. Under lägret, som pågår mellan 2–12 januari, spelar Sverige mot Estland och Danmark.

I dag körde laget sista träningspasset inför första matchen mot Estland i morgon kväll. Efteråt gav förbundskapten Janne Andersson startelvan. Fyra debutanter: Joel Andersson, Robert Gojani, Gustaf Nilsson och Jordan Larsson finns med i elvan:

Abrahamsson – Tinnerholm, Brorsson, J Nilsson, J Andersson – Wahlqvist, K Olsson, Gojani, Hamad, – G Nilsson, J Larsson

– Estland och Danmark bedömer vi som hyfsat likvärdiga. Det är inte så att vi tycker något av lagen är betydligt bättre än det andra. Alla spelare ska få starta en match, förutom en målvakt eftersom vi har tre stycken, säger förbundskapten Janne Andersson.

– Peter Abrahamsson fick en liten känning i ryggen. Så vi får se om det blir han som står, vi avvaktar till imorgon bitti och se om det släpper.

Det finns ingen förbestämda byten, men Andersson räknar med en del byten på grund av värmen.

– Det är klart att jag har svårt att se att man i den här värmen, off-season, ska klara 90 minuter allihop. Jag är väldigt flexibel i byten, vi får byta sex spelare, säger förbundskaptenen.

– Det ska bli en utmaning rent taktiskt. Spelar de som de har gjort i kvalet så blir det 5-4-1 försvarsmässigt och 3-4-3 när de går till anfall. Det är det vi förbereder oss för. Vi har inte mött lag som spelat så innan, så det blir kul att se hur killarna hanterar det. Jag vill att grunderna som vi har tränat på ska sitta, strukturerna ska vara rätt. Sedan kommer inte att vara 100 procent då man inte spelat någon match tillsammans.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM