Jakob Michelsen

”En felrekrytering och ett misslyckande”

Av: 

Frida Fagerlund

FOTBOLL

Jakob Michelsen, 37, fick lämna Hammarby redan efter en säsong.

Vd:n Henrik Kindlund konstaterar att man valde fel tränare från början.

– Det är en felrekrytering och ett misslyckande, säger han till HTV.

För några veckor sedan kunde Sportbladet berätta om en spricka mellan Hammarbys sportchef Jesper Jansson och tränaren Jakob Michelsen.

Kort därefter meddelade klubben att dansken tvingas bort från Bajen redan efter en säsong.

– Det är alltid trist och jobbigt när man måste ta den här typen av beslut. Men vi känner oss helt trygga i beslutet och vi är i slutändan övertygade om att det här är rätt väg för Hammarby att gå. I de diskussioner som vi har haft internt den senaste tiden har vi tydligt känt att vi inte har samma syn som Jakob på hur vi vill utveckla laget, truppen och vårt spel, sa Jesper Jansson i ett pressmeddelande.

”Konstaterar att det inte är en framgång”

Nu utvecklar vd:n Henrik Kindlund på klubbens hemsida varför Michelsen, som hade två år kvar på kontraktet, fick lämna.

– Till en början med får man konstatera att det inte är en framgång. Det är en felrekrytering och ett misslyckande, med facit i hand så är det helt uppenbart, säger Kindlund.

– Ett ganska jobbigt och tufft beslut. Men utifrån det sätt vi vill jobba på så känns det i slutändan som rätt beslut.

Michelsen hämtades in från Sönderjyske, ett lag han bland annat ledde till en andraplats i ligan. På frågan hur det kunde bli fel säger Kindlund att Hammarby gjorde vad man kunde för att få in rätt tränare.

Avfärdar uppgifter om maktkamp

– Det här med rekryteringar är inte helt enkelt. Vi var väldigt tydliga med vad vi ville när vi rekryterade ny huvudtränare för ett år sedan. Vi var tydliga mot våra kandidater och framför allt mot Jakob, som var den vi valde, vilken roll och profil som vi sökte, säger Kindlund.

– Jakob kvitterade att han tyckte att det var rätt tänk och ett sätt som han själv ville jobba på. Sen har det av lite olika anledningar utvecklat sig på ett annat sätt under året, inte minst under senare delen av hösten. Vi har känt att samarbetet inte har funkat och att vi inte har haft samsyn i väldigt viktiga frågor. Men nånstans så har vi dragit slutsatsen att han har velat göra det här på ett annat sätt. Då har vi känt att det här inte kommer att fungera tillräckligt bra framåt.

Att det skulle handla om en schism mellan just sportchefen Jansson och Michelsen avfärdar vd:n.

- Jag vet att det i media har målats upp som en maktkamp mellan Jesper och Jakob. Så har jag inte alls upplevt det, säger Henrik Kindlund.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför lån med Advisa - låna pengar enkelt och sänk din ränta.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Jakob Michelsen

Hammarby IF Fotboll

Allsvenskan i fotboll