Ordbråket mellan Mourinho och Conte

Foto: GLYN KIRK / AFP
FOTBOLL

José Mourinho anser att man ”inte behöver bete sig som en clown längs sidlinjen”.

Det får tränarkollegan Antonio Conte, känd för sina vilda målfiranden, att reagera starkt.

– Jag tycker att han borde titta tillbaka på hur han själv var, säger Conte.

– Jag kommer i alla fall aldrig stängas av för matchfixning, svarar Mourinho.

Det var när José Mourinho bemötte uppgifterna att han skulle vara på väg bort från Manchester United som tränaren ännu en gång slog ett slag för lugna mål- och segerfiranden.

– Bara för att jag inte beter mig som en clown på sidlinjen innebär inte det att jag har tappat motivationen, sa Mourinho.

– Jag föredrar att bete mig så som jag gör, mognare, det är bättre för mitt lag och mig själv. Jag tycker inte att man behöver bete sig som en galen person längs sidlinjen bara för att visa att man fortfarande är passionerad.

”Demenza senile”

En som är känd för sina vilda firanden är Antonio Conte. När Chelsea-tränaren fick frågor kring Mourinhos uttalanden använde han sig av den italienska frasen ”demenza senile”, ungefärlig översättning ”senildement”.

– Jag tycker att han borde titta tillbaka på hur han själv var, kanske pratade han om sig själv. Ibland glömmer man vad som har sagts i det förflutna, och det är sådan han är, säger Conte enligt Sky.

– Ibland tror jag att man kan bli, jag vet inte hur man säger det, men demenza senile... När man glömmer bort vad som tidigare har sagts.

Conte och Mourinho drabbades samman efter Chelseas 4–0-seger över Manchester United förra säsongen. Portugisen anklagade då sin tränarkollega för att fira för överdrivet.

”Kommer aldrig stängas av för matchfixning”

José Mourinho bemötte Contes uttalande efter Uniteds FA-cupseger mot Derby under fredagskvällen. Enligt BBC-journalisten Simon Stone ska tränaren då har sagt följande:

– Det enda jag vill säga för att få slut på den här storyn är att, ja, jag har begått misstag tidigare i livet. Jag kommer att göra fler, även om de är färre. Något som aldrig kommer hända mig är att jag stängs av för matchfixning. Det har aldrig hänt och kommer aldrig att hända.

Antonio Conte stängdes av tio månader 2011 efter att inte ha förhindrat matchfixning i förra klubben Siena. 2012 sänktes domen till fyra månader och 2016 friades han helt.

Bästa målskyttarna i Premier Leagues historia 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM