Kallt välkomna till Östersund, Arsenal

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Den 15 februari kommer Arsenal på besök till Jämtkraft Arena för sextondelsfinal i Europa League.

Inför Östersunds största match i klubbens 22-åriga historia har de därför tagit hjälp av Anders Södergren och gett sig ut i skidspåren.

– Arsenal kommer bli chockade när de kommer hit, säger Curtis Edwards.

Gräsmattan på Jämtkraft Arena ligger begraven under mängder av snö och kvicksilvret visar minus 20 grader.

Det är helt enkelt en vanlig vinterdag i Östersund.

Men när det inte går att träna fotboll har laget istället hittat en alternativ träning.

Tar hjälp av Anders Södergren

Just den här dagen finns tidigare OS-guldmedaljören och skidlegendaren Anders Södergren på plats för att coacha laget i längdspåren.

– Vi kan inte träna fotboll ute i det här vädret så då måste vi hitta nya sätt att träna och det här är ett bra sätt. Vi tränar lite andra muskler och det är väldigt tufft och det är bra träning för oss, säger målvakten Aly Keita.

Den 15 februari kommer Arsenal på besök för sextondelsfinal i Europa League och fram till ÖFK:s största match i klubbens 22-åriga historia kommer de variera fotbollträning med längdskidor.

– Det här är vår uppvärmning för Arsenal och vi är redo och kommer vara starkare än någonsin. Det här är ingen fara för oss, men de är välkomna hit till minus 20 grader, menar Keita.

1 av 8 | Foto: Tobbe Hising / ICA Klassikern

”Kommer bli chockade”

Under träningspasset med Södergren var det kanske främst engelsmannen Curtis Edwards som hade det jobbigt. Mittfältaren gick i backen flera gånger, men verkade likväl gilla längdspåren.

– Det var kul och jag vill göra det igen. Arsenal kommer bli chockade när de kommer hit och de har nog aldrig sett så mycket snö som det här. Det är bra för oss och det kommer vara svårt för dem, säger han.

ÖFK startar dessutom under nästa vecka träningsgruppen ”Vi som backar Östersunds FK hela vägen” där målet är att få supportrar och klubbprofiler att skida Vasaloppets 90 kilometrar under januari och februari – där alla kan göra det i sitt egna tempo.

– Det är riktigt kul att få vara en liten del i klubbens förberedelser inför matchen mot Arsenal. Dessutom brinner både jag och klubben starkt för att få alla supportrar att röra lite mer på sig, där ICA klassikern är snäll nog att alla kan vara med, men ändå få sig en ordentlig utmaning, säger Anders Södergren.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM