Lämnar landslaget: ”Hinner inte med”

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
FOTBOLL

Jonas Thern fanns med i Janne Anderssons ledarstab.

Men nu, med ett halvår till VM, väljer Thern att hoppa av uppdraget.

– I och med VM-platsen kommer jobbet för landslaget att kräva väldigt mycket mera tid, säger han till förbundets hemsida.

I samband med att Janne Andersson blev ny svensk förbundskapten efter Erik Hamrén 2016 plockades även förre landslagsspelaren Jonas Thern in i ledarstaben.

Thern blev ny scout för landslaget.

– Tidigare har jag mest jobbat som tränare och med utveckling av ungdomar, så det är en ny vinkel på fotbollsarbetet. Men när Janne ringde och undrade om jag var intresserad så kändes det utmanande, sa Thern då.

Tvingas hoppa av

Men nu, med ett halvår kvar till att Sverige spelar VM mot Tyskland, Mexiko och Sydkorea, väljer 50-åringen att lämna sitt uppdrag.

Anledningen är tidsbrist.

– I och med VM-platsen kommer jobbet för landslaget att kräva väldigt mycket mera tid. Jag får det helt enkelt inte att gå ihop med mina uppdrag för bland andra IFK Värnamo och Fotbollsakademin som jag ju driver – hur mycket jag än vill, säger han till förbundets hemsida och fortsätter:

– Det är naturligtvis jättetråkigt. Jag menar, det är klart att jag vill vara med om ett VM igen, men jag måste samtidigt vara ärlig mot både mig själv och Janne när jag räknar på arbetsbördan.

Roger Sandberg ersätter

I stället plockas Roger Sandberg – tidigare tränare i Gefle och Hammarby – in som scout inför mästerskapet i Ryssland.

Även U21-landslagets matchanalytiker Christoffer Bärnspång plockas in i ledarstaben.

– Det känns som om några viktiga bitar börjar falla på plats, men det återstår mycket förberedelsearbete innan vi kan sätta oss på planet till Ryssland, säger Janne Andersson.

Så lottades fotbolls-VM – grupperna och spelschemat 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM