”Snabbare, tuffare, piggare och bättre”

avNemrud Kurt

Publicerad:
Uppdaterad:

Hyllar rivalen: ”Vi är sämre”

Foto: Bildbyrån
Assyriskas Sotiris Papagiannopoulos och Gustav Jarl jublade.

Kniven mot strupen.

Då gick Assyriska på knock.

Efteråt hyllades man av motståndarna.

– De är snabbare, tuffare, piggare och bättre i en hel del fotbollsmoment, säger Syrianska-tränaren Zvezdan Milosevic till LT.

I våras vann Syrianska ett hett Södertäljederby efter två mål av Nikola Grubjesic. I går kväll var det Assyriskas tur att gå på knock när lagen återigen drabbade samman.

De rödvita stod för en prickfri prestation och lämnar nu jumboplatsen i Superettan, med vind i seglen och häng på kvalplats.

Efter matchen var Syrianska-tränaren Zvezdan Milosevic besviken på sitt lags insats.

– Vi är sämre i dag och har knappt två passningar inom laget. Assyriska är snabbare, tuffare, piggare och bättre i en hel del fotbollsmoment. De försvarar sig jättebra rakt igenom och som helhet vinner de rättvist, sa han till LT.

"Otroligt stolt"

Assyriskas trepoängare kom efter ett mål i varje halvlek. Först skar Fredrik Holster ett djupt sår i motståndarförsvaret med sin genomskärare, som blev starten på ett anfall som Aziz Corr-Nyang bredsidade in i mål. 

När Alex Nilsson tryckte in 2-0 från distans tydde det mesta på att saken var klar. Assyriska var sedan nära att sätta trean, men fler mål blev det inte för laget som inte hade vunnit på tre månader.

Efter matchen valde Nilsson att peka på publiken:

– Att vi fortsatt haft det här stödet hela vägen trots tabellplaceringen är magiskt. Det lyfter en i sådana här matcher, sa han till Assyria TV.

Bottenstrid att vänta?

Även mittfältsgiganten Holster var nöjd:

– Det här var otroligt viktigt. Inte bara för att vi vann, utan för hur vi spelade. Jag är otroligt stolt över grabbarna, sa han till LT.

För Syrianskas del innebär förlusten att en fin hemmasvit är bruten. De sju senaste matcherna på Södertälje Fotbollsarena hade slutat med sex segrar och en oavgjord, men nu fick alltså SFC se sig besegrade av AFF.

Syrianska riskerar nu att bli indragna i bottenstriden om Ängelholm slår Husqvarna i kväll. Då skulle man endast ha fyra poäng ner till kvalplatsen som Assyriska börjat jaga på allvar.

Publicerad:

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan