Zlatan Ibrahimovic

Zlatans svar: Jag är överväldigad

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Ungdomarnas film till Zlatan: Vi är inte kända – men vi känner till Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic startade ett upprop för att försöka stoppa hungern i världen.

Nu har han fått svar och tack från ett gäng ungdomar i Kiberas slumområden i Nairobi.

”Överväldigad”, skriver Zlatan själv på Twitter.

Zlatan Ibrahimovic har tillsammans med FN:s World Food Programme startat kampanjen 805 miljoner namn. Svensken målade 50 namn på sin kropp som han visade upp under ligamatchen mot Caen för att uppmärksamma alla de 805 miljoner som lider av hunger i världen.

Producerat filmen själva

”Om jag kunde skulle jag skriva vartenda namn på min kropp. Men det finns 805 miljoner människor som lider av hunger i världen i dag. Alltför många av dem är barn. De drabbas av krig, naturkatastrofer och extrem fattigdom.

Jag har supportrar över hela världen. Från och med i dag vill jag att det stödet ska gå till de människor som verkligen behöver det. Så när du hör mitt namn, kommer du att tänka på deras namn. När du ser mig, kommer du att se dem”, sa Ibrahimovic i kampanjfilmen.

Nu har han fått svar. Ett gäng ungdomar i ett av världen mest utsatta områden, Kiberas slum i kenyanska Nairobi, har skrivit, filmat och producerat en film till svensken som tack för hans insats.

”Vi vet vad han pratar om”

”Till Zlatan Ibrahimovic från Wale Wale ungdomscenter.

Vi är födda och uppfostrade i Kiberas slum . Vi är inte kända. Vi är inte rika. Men vi känner till Zlatan Ibrahimovic och vi vet vad han pratar om. Hunger. Hunger. Hunger. Att gå en hel dag utan mat. En hel vecka utan att någonsin vara mätt. Att kämpa mot det. Att gömma det. Att slåss med dina systrar och bröder vid matbordet. Att gå till sängs hungrig. Att leta efter mat i soporna. Att stjäla mat. Att bli tagen. Tro mig. Vi har varit där.

Våra yngre syskon, kusiner, grannar är fortfarande där. Barnen är de som far mest illa. De har inget val.

Zlatan Ibrahimovic. Vi vet vad du talar om. Vi är namnen på din kropp.”

Ungdomarna har fått hjälp av Wale Wale ungdomscenter som jobbar för att ge Kiberas ungdomar en meningsfull fritid. Nyligen startades bland annat ett fotbollslag för barn under 14 år.

Zlatan har själv länkat till filmen på Twitter med en kort kommentar av tacksamhet: ”Överväldigad”.

ANNONS

Härlig Jackpot på Stryktipset – 11 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Stryktipset

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Zlatan Ibrahimovic