Blanc: Ibra kan göra mål på alla arenor

Foto: Blanc på presskonferensen.
FOTBOLL

LONDON. I fjol saknades han i kvartsfinalen på Stamford Bridge.

Nu menar tränare Laurent Blanc att Zlatan Ibrahimovic kan göra skillnaden mot Chelsea.

– Zlatan kan göra mål när som helst, mot alla lag, på alla arenor, säger Blanc.

Foto: Zlatan och hans PSG tränar på Stamford Bridge.

Efter 1-1 på hemmaplan riskerar PSG att åka ut redan i åttondelsfinalen.

– Vi vet att det blir svårt mot Chelsea här på deras hemmaplan. Men vi kommer att göra allt och jag tror på våra chanser, säger Laurent Blanc.

Han mötte medierna på en fullsatt presskonferens och efteråt tränade laget i den fina vårkvällen på Stamford Bridge. Zlatan är med, i motsats till förra året.

Och hans närvaro ökar PSG:s chanser betydligt, enligt Blanc.

– Jag får ofta frågor av franska journalister om hans betydelse. Och vi vet ju svaret, att Zlatan är en spelare som gör skillnad.

Blanc slår ut med armarna.

– Han kan göra mål närsomhelst och mot vilken motståndare som helst, på vilken arena som helst.

Enligt uppgifter från Paris är Ibrahimovic äntligen tillbaka i full matchform. Han uppges ladda inför mötet med Chelsea bland annat genom att se sina bästa mål  i Champions League under gångna år.

”Inget du kan köpa på snabbköpet”

– Zlatan behöver inte höra att han aldrig lyckas hela vägen i Europa-spelet. Han laddar med att se sina stora matcher och stora mål, som det mot Anderlecht i förra säsongen, säger en Paris-kontakt.

I fjol missade Edinson Cavani flera lägen i slutminuterna, inför ögonen på en frustrerad Zlatan på läktaren. Nu är Ibra tillbaka.

– Det betyder som sagt mycket. Också för erfarenheten, han har. Det är ingen erfarenhet du kan köpa på snabbköpet. Du får den även när du förlorar och åker ur, säger Blanc och fortsätter:

– Man säger ofta att vi är en klubb utan erfarenhet. Men vi har många spelare med rutin från Champions League, som Zlatan och Thiago Silva och många andra.

Blanc ler.

–  Vi måste anfalla, vi måste skapa chanser, det som är det svåra, för vi måste hålla tätt bakåt samtidigt. Men jag tror inte att motståndarna är nöjda med att Ibrahimovic är tillbaka.