”Han borde ha tagit ett rött kort”

Publicerad 2015-03-10

Roy Keane delar ut kängor efter förlusten

Blytungt uttåg ur FA-cupen för Manchester United.

Då skräder United-legendaren Roy Keane inte sina ord.

– Det var chockerande dåligt.

Roy Keane trivdes aldrig i Ipswich för deras klubbfärger.

I går stod det klart att Manchester United blir utan titel denna säsong. Louis van Gaal och hans mannar föll tungt 1-2 hemma på Old Trafford mot Arsenal i kvartsfinalen av FA-cupen och United är utslaget.

Extra surt för United-fansen var att 2-1-målet gjordes av Danny Welbeck – deras förre anfallare som såldes till London-klubben i somras. Welbeck högg på en svag bakåtpassning från Antonio Valencia menad för David De Gea.

I stället hann Welbeck före, rundade den spanske målvakten, och satte spiken i kistan.

”Förvärrade sitt misstag”

En som kan sitt försvarsspel – och inte gillar vad han såg på Old Trafford – var United-legendaren Roy Keane.

– Det var chockerande dåligt försvarsspel. Jag var kritiskt till hur man släppte in det första målet men det andra var ännu värre. Det finns en tid att spela bollen och en tid att rensa. Phil Jones borde ha rensat bollen. Valencia förvärrade sitt misstag från första halvlek, säger Keane enligt Daily Mirror.

Ifrågasätter inställningen

Men trots Valencias svaga hemåtspel menar Keane att United kunnat lösa situationen – om än på ett drastiskt sätt.

– Jag tycker att målvakten hade kunnat kapa Welbeck. Han hade blivit utvisad men det är uppoffring han hade kunnat göra, säger Keane som även lastar resten av laget:

– Det här var deras enda chans att vinna en titel denna säsong och det var för många spelare som inte spelade som de borde ha gjort. Det var för många misstag, för många individuella misstag.