Nyförvärvet slog till med hattrick

FOTBOLL

Ifrågasatt – men mot BP slog Andersson till

Han gjorde bara tre mål på 2,5 år i Kalmar.

Efter ett hattrick mot Brommapojkarna har Sebastian Andersson gjort lika många på fyra matcher i Djurgården.

– Det är en fantastisk känsla, säger 23-åringen.

Sebastian Andersson värvades som ersättare till Erton Fejzullahu i början av augusti. 23-åringen hade bara gjort tre mål på två och en halv säsong och ifrågasattes av många.

Nu har han redan gjort lika många i djurgårdströjan i sin andra match från start. Andersson nickade in 1-0-målet mot Brommapojkarna efter att ha blivit framspelad av Haris Radetinac. 

– Det är en bra boll från Haris och jag nickar den bara långt ner i hörnet. Det är alltid skönt att göra mål, speciellt i en ny klubb, så det är jäkligt skönt, säger Andersson till C More.

Bara sekunder senare var han nära att sätta 2-0, men BP-målvakten Davor Blazevic stod för en jätteräddning.

”Man kan bara skratta åt det”

I slutet av halvkeken fick Andersson ett nytt superläge när han kom helt fri med målvakten, men avslutet blev misslyckat.

– Bollen bara glider ifrån mig. Jag kan inte skylla på något där. Jag vettefan, man kan bara skratta åt det. Det är synd, det hade varit skönt att göra två, men det kanske kommer i andra.

Och kom gjorde det.

Amadou Jawo ökade på till 2-0 i den 56:e minuten. Sedan var det dags för Andersson igen. Med ett skott i krysset gjorde han sitt andra mål i djurgårdströjan och i den 78:e minuten fastställde 23-åringen sitt hattrick.

– Fantastiskt skönt att få förtroende och få chansen och göra tre mål i en match från start, det är en fantastisk känsla, säger Andersson.

Efter matchen hyllades han av tränaren Pelle Olsson.

– Det är härligt. Vilken härlig debut här hemma, säger han till C More.