Hareide: Galet – hade kunnat förstöra allt

avRobert Laul

Publicerad:
Uppdaterad:

MALMÖ. En inramning och ljudkuliss som alla på Swedbank stadion lär minnas för evigt.

Men också stor ilska mot de personer som brände bengaler så att matchen avbröts någon minut.

– Helt galet. De hade kunnat förstöra allt för oss. Vi bör stänga ute dem från Champions League-matcherna. De får sitta där ute, säger tränaren Åge Hareide och pekar mot gatan.

Malmö hade kraftsamlat under parollen "Hela stadion stormar" för att få Swedbank att gunga. Efter den historiska segern mot FC Salzburg var spelarna lyriska över publikstödet. Publiksiffran landade på 20 361 åskådare.

– Vad ska man säga? De är helt otroliga. Det är så mycket kärlek, så mycket familj i allt. Så fort man hämtar bollen ställer sig alla upp och applåderar. Det är sådant stöd, det bär fram oss, det är fantastiskt, säger Emil Forsberg.

”Tack vare publiken”

Inhopparen Agon Mehmeti stämde in i hyllningskören:

– Det är tack vare publiken som vi tagit oss hela vägen.

Även tränaren Åge Hareide tackade för stödet men var samtidigt mycket tydlig angående de bengaler som eldades i MFF-klacken i början av andra halvlek då domaren tillfälligt stoppade spelet när röken la sig över planen

– Helt galet. De hade kunnat förstöra allt för oss. Vi bör stänga ute dem från Champions League-matcherna. De får sitta där ute!

– De andra var fantastiska, hela stadion var fantastisk. Det är de vi vill ha. De går inte att sätta pris på, säger Åge Hareide.

Framme vid klacken

Under spelavbrottet var lagkaptenen Markus Rosenberg framme vid klacken.

– Jag försökte få bort bengalerna. Det är klart vi blev irriterade, vi pratar ju om pengar. Många gånger var vi också inne i ett flow när de inte skapade något och var frustrerade. Då vill du inte att din egen publik ska stoppa upp det flowet. Det är jäkligt frustrerande när du verkligen vill att minuterna ska ticka på, då vill du inte att något ska avbrytas, säger Markus Rosenberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM