Målvaktränaren kan spela i premiären

FOTBOLL

"Henkes" problem: båda målvakterna skadade

Pär Hansson är redan skadad och nu har Henrik Larsson fått nya målvaktsbekymmer.

Ersättaren Matt Pyzdrowski lämnade dagens träning på kryckor – vilket kan innebära att målvaktstränaren Daniel Andersson står i den allsvenska premiären.

– Det är "worts case scenario.", säger Daniel Andersson till Helsingborgs Dagblad.

Under uppvärmningen inför cupmatchen mot Västerås i början av mars bröt Pär Hansson fingret och det är ytterst osäkert om han är tillbaka till den 4 april, då Helsingborg sparkar igång sin allsvenska säsong mot Kalmar.

Och problemen blev än värre i dag för managern Henrik Larsson.

"Gör fruktansvärt ont"

Andrekeepern Matt Pyzdrowski, som hämtades från Ängelholm i vintras, skulle boxa bort en boll på träningen och landade snett.

– Han landade på utsidan av foten och fick hela vikten på foten. Men vad som hänt inne i själva foten vet vi inte. Det är rätt vanligt att det knakar till och det gör fruktansvärt ont, men det är så mycket inne i foten som kan påverkas så det är bara dumt att spekulera, säger HIF:s målvaktstränare Daniel Andersson till Helsingborgs Dagblad.

Pyzdrowski hoppade ut på kryckor med högerfoten i bandage. Han ville inte uttala sig om skadan innan han fördes till sjukhuset.

Kan plocka in nytt

Skulle den vara illa har Helsingborg, enligt HD, bara en registrerad målvakt i A-truppen som är hel – målvaktstränaren Daniel Andersson.

Som därför kan vara enda alternativet mot Kalmar.

– Jag är registrerad och har varit det hela tiden sedan jag egentligen slutade. Men det är "worts case scenario." Jag har varit med och tränar och spelat några gånger nu, men jag har inte jobbat igång maskineriet så pass mycket som krävs, säger Daniel Andersson.

Ett annat alternativ är att klubben plockar in ytterligare en målvakt. Transferfönstret stänger sista mars.

ARTIKELN HANDLAR OM