Farnerud: ”Så dålig feeling för spelet”

FOTBOLL

BORDEAUX. Zlatan Ibrahimovics uttalande om domaren i matchen mot Bordeaux väcker ilska i Frankrike.

Men PSG-svensken får stöd av en landsman med massor av Ligue 1-rutin.

– Jag förstår Zlatan, domarna i Frankrike har så dålig feeling för spelet, säger Pontus Farnerud.

Foto: Pontus Farnerud.

Bilderna på Zlatan Ibrahimovics raseriutbrott efter PSG:s förlust mot Bordeaux spreds fort i Frankrike, och fick landets idrottsminister att kräva svensken på en ursäkt.

”Ibrahimovics besvikelse rättfärdigar inte hans förolämpningar mot domaren och landet som han bor i. Han borde be om ursäkt” skrev Patrick Kanner, en uppmaning som Zlatan snabbt plockade upp.

”Har irriterat mig”

”Mitt uttalande riktade sig inte mot Frankrike eller fransmännen. Jag pratade om fotboll och inget annat. Jag vill be om ursäkt om folk har tagit illa upp”, meddelade Zlatan på söndagskvällen via PSG:s presstjänst.

Men Ibrahimovic får stöd från en gammal landslagskamrat.

– Jag förstår Zlatan, domarna här har så dålig feeling för spelet, och det har irriterat mig sen min första match här. Men jag hade kanske inte valt just de orden, säger C-Mores expertkommentator Pontus Farnerud, som själv har gjort åtta säsonger i Frankrike, först i Monaco och sedan i Strasbourg.

Domaren vill inte uttala sig

– Det är ingen enskild situation i spelet i dag, men i kommunikationen med spelarna har de ingen känsla, säger Pontus Farnerud om det franska domarkollektivet.

Lionel Jaffredo som dömde kvällens match i Bordeaux fick frågan vad han tyckte om Zlatans uttalande efter matchen, men säger till radiokanalen RMC att han ännu inte hört vad det gällde och därför inte ville uttala sig.

ARTIKELN HANDLAR OM