Han blir MLS:s nya superstjärna

avKristopher Karlsson

1 av 2 | Foto: AP
Ett fan tar en selfie tillsammans med Kaka på en flygplats i Orlando.

Stämningen var euforisk när supportrar till det nya MLS-laget Orlando City tog emot stjärnan som blir ligans senaste affischnamn.

Kaka är klar för spel i det amerikanska laget.

– Jag har alltid velat spela i USA, säger brassen.

Den amerikanska fotbollen är på rejäl framfart. Förutom framgångarna för landslaget i brinnande VM-slutspel fortsätter ligan, MLS, att göra klart med stjärnnamn.

I natt blev den brasilianske Milan-ikonen Kaka klar för Orlando City. Laget är helt nystartat och gör sin första säsong i MLS till våren 2015. Under tiden kommer Kaka att hålla till på lån i sin tidigare brasilianska klubb Sao Paulo.

”Väldigt kul för mig”

– Jag har alltid velat spela i USA och nu har jag nått en överenskommelse för att få spela här. Orlando City är ett nytt lag med ett fint projekt och ägaren är brasilianare. Det blir också kul att återvända till Sao Paulo. Det är väldigt kul för mig, säger Kaka till klubbens hemsida.

Den brasilianska mittfältaren återvände till AC Milan förra sommaren efter en besvikelse till sejour i Real Madrid. Men inte gick det mycket bättre i den italienska klubben, där han vann Ballon d'or 2007 under sin första sejour.

Efter att Milan missat Europaspel till kommande säsongen bröt han kontraktet med klubben efter en ömsesidig överenskommelse.

Kaka följer i dagsläget det brasilianska landslaget från läktarhåll efter att ha missat en plats i VM-truppen.