Bomben i CL – succélaget kastas ut

FOTBOLL

Körde över Celtic men utesluts ur turneringen – så påverkas Malmö FF

Glädjen var kortvarig för polska mästarklubben Legia Warszawa efter 6-1 mot Celtic.

Nu kastas laget ut ur Champions League – efter att en obehörig spelare hoppat in med tre minuter kvar av matchen.

Skotska mästarklubben Celtic blev fullkomligt överkörda 1-6 i dubbelmötet med polska Legia Warszawa i Champions League-kvalet. Men Mikael Lustig och kompani får jubla ändå.

Tidigare i dag bekräftade den polska klubben på sin hemsida att man var under utredning av Uefa för att spelat en obehörig spelare, Bartosz Bereszynski, i returmötet – en 2-0-seger.

Bereszynski hoppade in från bänken med blott tre minuter kvar av matchen.

– Klubben förbereder all relevant information och förklaringar, vilka kommer att skickas till Uefa i dag. Resultatet av utredningen kommer att annonseras direkt när det är slutförd, skrev klubben på sin hemsida.

Utvisad förra säsongen

Vid lunchtid i dag kom Uefas tunga dom mot polackerna. Legia kastas ut och Celtic är därmed vidare till playoff-matcherna till Champions League.

Legia-seger 2-0 i returmötet skrivs till en 3-0-seger för skottarna och Celtic är vidare på fler gjorda bortamål.

Bereszynski var vid inhoppet fortfarande under en tre matcher lång avstängning för ett rött kort i lagets sista Europa League-match förra säsongen.

Han saknades i bägge kvalmatcher mot St Patricks i juli men enligt Sky Sports handlade utredningen om huruvida Bereszynski var registrerad i Legias trupp i de två tidigare kvalmatcher mot St Patricks – och huruvida han verkligen avtjänat några matcher i sin avstängning.

Uefa ansåg att han inte avtjänat matcherna.

Det innebar att seedningarna i lottningen kastades om. Bulgariska Ludogorets flyttades ner till de oseedade lagen och Celtic tog plats i högsta potten.

ARTIKELN HANDLAR OM