Lösningen: Målar Friends gräs grönt

1 av 4 | Foto: Här målas gräsmattan grön på Friends Arena.
FOTBOLL

Friends Arena har inte lyckats med ambitionen att byta ut den vattensjuka gräsmattan inför onsdagens Stockholmsderby.

På tisdagen målades istället underlaget med grön färg för att hjälpa domarna, publiken och tv-tittarna.

– Det här är en vedertagen lösning för att öka kontrasterna, säger vd:n Thomas Perslund till Sportbladet.

AIK:s Nabil Bahoui beskriver gräset på Friends Arena ”som kvicksand” efter det kraftiga regnovädret. Arenabolaget hade som ambition att byta ut mattan inför onsdagens derby mellan AIK och Djurgården men lyckades inte hitta någon leverantör som kan genomföra bytet med så kort varsel.

Användes under VM

På tisdagen tog arenan därför till lösningen att måla den bruna gräsmattan inne på arenan med grön färg. Enligt vd:n Thomas Perslund ett vedertaget knep för att hjälpa domarna, publik och tv-tittare.

– Man gör en konstrastmålning för att hjälpa domare, tv och allt vad det är. Annars få du inte tillräckligt stor konstrast mot linjerna, säger Perslund.

Så det är inte för att det ska se bättre ut?

– Nej, nej, nej. Det här är en vedertagen lösning man brukar göra med en speciell fotbollsrelaterad färg för att få till kontrasterna. Jag tror man gjorde det under VM också.

”Andra gången vi gör det”

Enligt Perslund är inte heller lösningen obekant för Friends Arena.

– Det här är andra gången vi gör det. Jag kan inte svara på när förra gången var men jag tror att det var en landslagsmatch. Kanske mot Norge.

Hur mår gräset i dag?

– Det återhämtar sig självklart hela tiden men tyvärr är det inte i toppkvalité. Underlaget kommer vara tillräckligt bra för att spela på men är tyvärr inte i toppkvalitet.

ARTIKELN HANDLAR OM