Därför valde Åkeby att lämna Assyriska

avNemrud Kurt

Publicerad:
Uppdaterad:

Tränaren: ”Jag kliver av och det beror på att min fru är dålig”

Han tillträdde i maj och slutade i går.

Nu berättar Sören Åkeby varför han lämnar Assyriska.

– Jag kliver av och det beror på att min fru är dålig, säger han till Expressen.

Sören Åkeby tog över Assyriska för mindre än fyra månader sedan. Målet var glasklart: vänd den negativa trenden och rädda kvar klubben i Superettan.

I går meddelade dock den förre Djurgården-tränaren att han lämnar den rödvita skutan – och för Expressen berättar han nu varför:

– Jag kliver av och det beror på att min fru är dålig. I fotbollen är man borta hela tiden. Jag försökte, men jag måste tänka på min familj nu. Hon har stöttat mig i vått och torrt alla år som vi varit ute och rört på oss. Nu är det dags för mig att göra det, säger han.

Opererats för cancer

Åkebys fru har nämligen opererats för cancer.

– Det är en tumör som sitter i bukspottkörteln som de tog bort. Sedan gör man cellgiftsbehandling för att säkerställa att all cancer är borta. Sedan började hon må dåligt och då fick vi åka in till sjukhuset. Hon blir krasslig av cellgifterna och då känns det inget bra för mig att vara i väg och inte veta… Det var ett bra läge att kliva av, säger han.

Det blir ingen mer fotboll den här säsongen för Åkeby.

– Fotbollen får inte samma dignitet när något sådant här händer. Vi får se hur behandlingen går, men jag kommer inte kliva in i något nytt i år i alla fall. Det har ju heller inte gått så bra för laget så det kändes nog rätt även från klubbens sida.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan