Vinst för Falkenberg - mot nytt kontrakt

avFredrik Jönsson, Petra Thorén

FOTBOLL

Henrik vann mot sonen Jordan

1 av 2

Falkenberg/Stockholm. Jordan Larsson, 17, slipper sova i garaget.

Falkenberg vann hemma mot Helsingborg och är på väg mot nytt allsvenskt kontrakt.

– Det är klart det var en jätteviktigt seger för oss, säger ”Henke”.

Falkenberg gick upp till allsvenskan i fjol efter en imponerande säsong i superettan. Innan säsongen 2014 drogs igång var FFF den stora favoriten att åka ur Sveriges högsta serie.

Men Henrik Larsson och spelarna har med två omgångar kvar av allsvenskan stora möjligheter att ordna ett nytt allsvenskt kontrakt efter kvällens 2-0-vinst mot Helsingborg.

”Kommer inte prata för mycket”

Tobias Karlsson och Stefan Rodevåg gjorde varsitt mål hemma på måndagskvällen. Karlsson öppnade målskyttet efter en kvart när han stötte in bollen vid en hörna. En timme in i matchen utökade Rodevåg när han kyligt vände bort en försvarare och sedan placerade in bollen bakom målvakten Pär Hansson.

Det var ett speciellt möte mellan Henrik Larsson och sonen Jordan, som fick hoppa in med tio minuter kvar av matchen. Ingen rolig förlust för 17-åringen, men han får i alla fall sova i sin säng.

– Pappa har sagt till mig att jag får sova i garaget om jag gör mål på dem, sa Jordan Larsson till Kvällsposten inför matchen.

”Henke” om familjematchen:

– Det innebär inte så mycket. Jag vet att han inte är glad att det inte fick några poäng i dag. Jag hade uppskattat om han inte hade pratat för mycket om de hade vunnit, så jag kommer inte prata för mycket. Vi tar det för vad det är. Om några dagar kanske vi kan skratta åt det, säger FFF-tränaren till Sportbladet.

”Gillar att trigga igång mig”

Jordan Larsson tror dock att ”Henke” kommer att retas lite.

– Innan matchen pratade vi knappt om det hemma, men jag tror att han kommer att lägga in något retsamt ord nu... Men det är bara att ta det, säger 17-åringen.

Han kan inte hålla sig?

– Jag tror absolut att han kommer att vara lite retsam, han gillar att trigga igång mig. Det är bara att ta det med ett leende och gå vidare. De var bättre än oss.

Du skulle få sova på tältsäng om du gjorde mål, det slipper du nu?

– Nä, jag skulle få sova i garaget, men det var bara på skämt....

Klättrar i tabellen

För Falkenberg betyder segern att laget klättrar i den allsvenska tabellen.

Inför mötet med HIF låg Falkenberg på 14:e plats, kvalplatsen. Men segern gör att laget är ny tolva, de gick förbi IFK Norrköping och Gefle.

– Det är inte tillräckligt bra i dag, de är lite hetare än vi. I dag kändes det som att vi inte hade det där lilla extra för att offra sig för att vinna fotbollsmatcher, säger HIF-tränaren Roar Hansen till C More.

ARTIKELN HANDLAR OM