Allsvenskan i fotboll

1Duo saknas i allsvenskt stormöte

Av: 

David Flatbacke

FOTBOLL

Två DIF-spelare missar matchen

Djurgården och Elfsborg möts på Tele2 Arena i kväll.

Det är viktiga poäng på spel i lagens första match efter uppehållet.

Hemmalaget tvingas dock avvara två spelare, Martin Broberg och Philip Hellqvist.

– Vi känner att vi har en bra bild över dem (Elfsborg), säger DIF-tränaren Per Olsson.

Allsvenskans 13:e omgång kompletteras i kväll med två matcher. En av dem spelas på Tele 2 Arena mellan Djurgården och Elfsborg. Viktiga poäng står på spel för båda lagen, då Djurgården, sjua med 18 poäng, vill haka på toppen, medan Elfsborg, trea i tabellen med 23 pinnar, har chansen att ta in mark gentemot serieledande Malmö.

Djurgården kommer dock att vara utan två mittfältare. Martin Broberg, som skadade sig i träningsgenrepet mot Midtjylland, och Philip Hellqvist, sjuk, är inte tillgängliga, skriver klubben på sin hemsida.

– Vi har scoutat Elfsborg precis som vanligt, men vi har bara tittat på de allsvenska matcherna som de spelade innan uppehållet. Vi känner att vi har en bra bild över dem. De slår mycket diagonala passningar och rör sig bra i djupled, säger Djurgårdens tränare, Per Olsson, till klubbens hemsida.

Samtliga skadebesked inför matchen är däremot inte negativa. Simon Tibbling och Haris Radetinac är tillbaka i truppen efter en tids skadefrånvaro.

Friskt Elfsborg till Stockholm

Elfsborg reser till Stockholm så gott som skadefria. Den enda som saknas är Anton Lans, som lider av smärtor i ett lår.

– Vi ska spela vårt anfallsspel, och vara noggranna med deras anfallsess. Det är Jawo (Amadou), Prijovic (Aleksandar) och några gubbar till som är giftiga framåt, så det är viktigt att man har koll på dem, säger chefstränaren, Jan Mian, i en videointervju på Borås-klubbens hemsida.

Avspark 19.05 på Tele2 Arena i kväll.

Publisert:

LÄS VIDARE

Andersson: ”Det är fan vårt uppdrag”

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

IF Elfsborg

Djurgårdens IF

Djurgårdens IF Fotboll

Tele2 Arena