Real Madrid CF

Putsa på, men ni är inte ens bäst i stan

Av: 

Patrik Brenning

FOTBOLL

Sjögren: Torres måste trott att han kommit fel

Real må vara världens bästa klubblag – men de är inte ens bäst i sin egen stad.

Iker Casillas-eran är förbi.

Iker Casillas snart också.

Sportbladets Patrik Sjögren.
Sportbladets Patrik Sjögren.

Spelarna kokade och Raul Garcia såg till att bli avstängd för en varning från uppvämningsrakan när Atlético Madrid red ut till krig. De mötte elva vackra riddare som bara väntade på att få retirera.

Gick vilse bland tuvorna

Det var en överkörning när Atlético klädde av sin stolta granne Real Madrid. Och det var tydligt vad som saknades hos gästerna.

Ledarfiguren Sergio Ramos missade derbyt och lämnade ett enormt hål efter sig men frågan är om inte Pepes frånvaro var ännu mer smärtsam? Portugisen har en förmåga att vända på heta matcher bara genom sin närvaro då han gång på gång retar gallfeber på motståndarna. En omdiskuterad egenskap men en nödvändig sådan i just det scenariot som spelades upp under matchen.

Atlético öste på och Real förmådde inte att göra någonting för att störa hemmalagets rytm. Offensiven slog bort boll på boll samtidigt som defensiven gick vilse bland tuvorna i gräset.

Fernando Torres måste ha trott att han kommit fel för han kan knappast ha känt igen sig. Cristiano Ronaldo kan ingen ha känt igen.

Dominerat sen 1999

Anders Svenssons favoritspelare Nacho fick vikariera i mittlåset och höll inte heller nivån. Fabio Coentrao och Sami Khedira var direkt dåliga. Men mest alarmerande var ändå Iker Casillas uppvisning i målet.

Efter att ha blivit utbuad i 1-2-förlusten hemma på Bernabéu i september fumlade 33-åringen in 0-1 på lördagen. En ny skakig uppvisning från målvakten som sedan debuten 1999 aldrig egentligen varit ifrågasatt. Fram tills förra säsongen.

Casillas problem speglar också Reals sådana mot just Atlético. När Atlético vann spanska cupmötet med Real på Santiago Bernabeu 2013 var det deras första seger mot jätten Real sedan året för Casillas debut. 1999. Den här säsongen har lagen mötts sex gånger och Atlético har inte förlorat en enda av de matcherna. Fyra segrar och två oavgjorda.

Det är numera Reals spelare som darrar i spelartunneln innan de mäktiga derbyna. Att respekten är borta hos Atlético råder det inte något tvivel om. Se bara på 20-årige Saúl Ñíguez som tvingades hoppa in tidigt i matchen efter skadan på nyckelspelaren Koké.

Kan putsa världsmästarloggan

Mittfältaren visade noll nerver när han cykelsparkade in 2-0 otroligt vackert och sedan även nickade fram till 3-0. Totalt respektlöst av spanjoren som var på väg att lämna Atlético i januari i jakt på speltid. Men vad har han egentligen att vara rädd för? 20-åringen har mött Real fyra gånger med sitt Atlético och aldrig heller han förlorat.

Cristiano Ronaldo kan putsa världsmästarloggan på bröstet hur mycket han vill. Sanningen är att Real Madrid inte ens är bäst i sin egen stad längre. Atlético vet om det. Iker Casillas ser ut att vara livrädd för det.

Om jag var 33-åringen skulle jag också vara orolig inför en sommar när president Florentino Perez återigen ska lyfta in en Galactico. Det ser trångt ut både offensivt, på mitten och centralt i backlinjen när alla är skadefria. Det finns däremot numera ett frågetecken i målet att räta ut.

Casillas-eran kan snart vara över för Real Madrid. Tiden när Real var bäst i Madrid är det redan.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Real Madrid CF

La Liga

Fotboll

Atlético Madrid