Sämst någonsin på Borås Arena

FOTBOLL

Publikfiasko i den allsvenska toppmatchen Se målen i Sportbladet News

Toppstrid i allsvenskan.
Då dök det upp 5926 åskådare.
Det är Borås Arenas sämsta publiksiffra genom tiderna.

- Är vi med i toppen av allsvenskan i Sveriges populäraste sport bör det locka mer än 5000 åskådare, säger lagkaptenen Johan Larsson och suckar.

Foto: Elfsborg vann - men publiken svek.

Regnet öser ner i västra Sverige.
Det märktes när Elfsborg tog emot Kalmar i söndagens allsvenska toppmöte. Blott 5926 dök upp på läktarna. Det är den sämsta publiksiffran (i allsvenskan) på Borås Arena genom tiderna.

- Vad ska jag säga, vi har svårt att locka publik. Det är synd att säga att det beror på det konstiga vädret, för det bör vi väl vara vana vid att det regnar lite här, säger Elfsborgs Johan Larsson.
Vad massorna missade?

En tempostark match där Elfsborg gick ut som vinnare.Lagkaptenen och högerbacken Johan Larsson slog en inläggsfrispark som skruvades hela vägen in i mål i den 21:a minuten.

Lundqvist gjorde som Larsson

Efter paus gjorde Adam Lundqvist som Larsson – och dunkade in en hårt skruvad frispark vid den bortre stolpen. Inte heller den gången lyckades Lars Cramer nå fram till bollen.

Trots tre poäng handlade eftersnacket om det magra åskådarantalet.

- Det är tråkigt. Efter vår svacka direkt efter sommaruppehållet tycker jag ändå att vi bjudit på bra fotboll, vunnit matcher och tagit oss vidare i Europa. Vi gör allt för att det ska bli bättre, men vill publiken inte komma så vet jag inte vad vi ska göra heller. 
Finns det något ni kan göra bättre?
- Det finns det säkert, med ungdomsmatcher som klubben ordnat tidigare exempelvis. Men samtidigt; är vi med i toppen av allsvenskan i Sveriges populäraste sport så bör det locka mer än 5000 åskådare. Men vem är väl jag att veta och tycka…?

"Elfsborg behöver den här typen av segrar"

– Han kröner en fin insats med en läcker knorr, säger Cmores expert Jon Persson.

Segern betyder att Elfsborg parkerar på en tredjeplats i tabellen, en poäng bakom AIK. Malmö ligger åtta pinnar längre upp.

- De är i pole position, inget snack om det. Men vi ska göra allt för att störa dem, även om det vore dumt av mig att stå här och säga att vi kommer vinna allsvenskan. Men vi ska se till att de känner att vi flåsar dem i bakhasorna. Fast först och främst ska vi gå om AIK, sen får vi se vad som händer efter det.

ARTIKELN HANDLAR OM