Berisha förhandlar med Panathinaikos

FOTBOLL

Grekiska klubben vill låna in honom

Foto: AP

Marcus Berg, 28, kan få en svensk anfallskollega.

Enligt uppgifter till Sportbladet försöker Panathinaikos låna in Valmir Berisha, 18, från Roma.

Efter succén i U17-VM skrev Valmir Berisha, 18, på för Roma. Under våren blev det några enstaka besök på lagets bänk under några Serie A-matcher.

I början av juli kunde Sportbladet berätta att anfallaren ville gå på lån och att Roma hade beviljat den önskan.

– Vi vill att han ska få speltid på så hög nivå som möjligt och har pratat med Roma om det. De har gått med på att jobba tillsammans med oss för att hitta bästa lösningen för Valmir. För hans utveckling är det bättre att han får speltid, sa agenten Fabio Alho.

Tränaren gillar Sverige

Enligt uppgifter till Sportbladet förhandlar Panathinaikos med Roma om att låna in Berisha. Om affären går igenom blir han lagkamrat med Marcus Berg och Emir Bajrami, 26.

Det är sedan tidigare känt att tränaren Giannis Anastasiou är ett stort fan av spelare från Sverige.

– Jag har alltid gillat de svenska spelarna. De är enkla att ha att göra med och anpassar sig bra. Men om jag har kollat in några svenska spelare behåller jag för mig själv, sa han till Sportbladet efter lagets cuptitel i våras.

Ska inte ersätta Berg

Enligt Sportbladets grekiska källor är inte Marcus Berg på väg bort, trots att flera större klubbar visat intresse. Berisha är därför tänkt att spela främst ihop med Berg eller om stjärnsvensken försvinner, som en ersättare. Berisha kommer konkurrera främst med kroaten Mladen Petric, som under försäsongen inte levt upp till förväntningarna.

ARTIKELN HANDLAR OM