Usain Bolt: ”Spelar Zlatan i Paris SG?

FOTBOLL

Sprintern har inte mycket till övers för Ligue 1

1 av 3

Världens snabbaste man Usain Bolt gillar sin fotboll – och har själv öppnat för en framtida karriär.

Men det är inte all fotboll som faller jamaicanen i smaken.

– Jag är inte intresserad av franska ligan.

Usain Bolt fortsätter att skapa rubriker i sin jakt på nya medaljer och nya rekord. I en intervju med Le Parisien berättar han om viljan att slå sitt eget världsrekord på 100 meter – och komma under 19 sekunder på 200 meter.

Han står även på sig i sin kritik mot Tyson Gay, den dopningsavstängde amerikanen, som nu är tillbaka på löparbanorna efter avstängning.

– Om man dopar måste man straffas. För mig sänder det här fel budskap till alla idrottare. Som det är nu kan vi ta risken som dopning innebär och missa ett år karriären, utan att missa OS, säger Bolt till Le Parisien.

”Inte heller någon målskytt”

Den jamaicanska sprintern har även ett brinnande fotbollsintresse och laget i hjärtat är engelska storklubben Manchester United.

Han har själv öppnat för en fotbollskarriär i framtiden och berättar att han inspireras av Real Madrid-stjärnan Gareth Bale.

– Jag är inte heller någon målskytt. Jag spelar hellre på mittfältet där jag kan se spelet, och jag är en bra passningsspelare. När jag spelar fotboll spelar jag på mittfältet.

På frågan om han följer franska storklubben Paris SG är dock svaret kyligt.

– Nej, jag är inte intresserad av den franska ligan. Spelar Zlatan Ibrahimovic i PSG? Jaha okej, så bra för dem.

ARTIKELN HANDLAR OM