Henkes uppmaning till Guidetti: Spela fotboll

FOTBOLL

Svenske Celtic-legendaren om dagens Celtic-svensk

Celtic-anfallaren John Guidetti har talat sig varm om Feyenoord.

Nu menar Celtic-legendaren Henrik Larsson att det får vara slutsnackat.

– Jag tror inte att Celtic uppskattar Johns kommentarer, säger ”Henke” enligt The Scotsman.

Foto: Henrik Larsson

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

Feyenoord-fansen var saliga när John Guidetti talade sig varm om den holländska klubben i en intervju med tv-kanalen RTV Rijnmond för tre veckor sedan. Intervju uppmärksammades stort både i Holland och Skottland och innehöll flörtar med klubben han representerade under säsongen 2011/12.

– Jag vill återvända till Feyenoord, kanske så snart som möjligt, sa svensken bland annat.

Den svenske anfallaren är på lån från Manchester City till Celtic. Både låneavtalet och kontraktet med City löper ut till sommaren och Guidetti blir bosman och kan välja och vraka bland klubbar som kan knyta till sig anfallaren utan transfersumma.

Förhandlingarna med Celtic om att göra flytten permanent har däremot avbrutits.

Henke: ”Jag hade levererat”

Nu uppmanas Guidetti dock att sluta prata om eventuella transfers och fokusera sig på att spela fotboll för Celtic – av ingen mindre än Celtic-legendaren Henrik Larsson.

– Jag tror inte att Celtic uppskattar Johns kommentarer om Feyenoord. Han är nu i en situationen där han måste välja sitt nästa drag, säger Larsson enligt The Scotsman.

”Henke” kom till Celtic från just Feyenoord och tillbringade sju år i den skotska storklubben innan flyttlasset gick vidare till FC Barcelona.

– Jag meddelade förstås under mitt sista år i Celtic att jag inte tänkte förnya mitt kontrakt eftersom jag ville spela någonstans där det var varmt. Men min situation var väldigt annorlunda eftersom jag hade levererat kontinuerligt medan jag var där, säger ”Henke”.

10 svenska jättetalanger – vad hände sen?

ARTIKELN HANDLAR OM