Marta: ”Det blir ett nytt krig”

Foto: Rosengårds stjärnduo Marta och Anja Mittag kunde nöjt konstatera att tyska storlaget Wolfsburg går att rubba. I går blev det 1–1 och Rosengård har skaffat sig ett bra läge inför returen.
FOTBOLL

WOLFSBURG. FC Rosengård ordnade ett jätteläge inför lördagens retur mot Wolfsburg i Champions League.

– Det blir ett nytt krig, säger Marta.

Som sköt Rosengårds viktiga bortamål i 1–1-matchen.

– Anja (Mittag) såg mig i en bra position och jag försökte bara sätta in bollen där målvakten inte skulle kunna ta den. Alltid kul att kliva fram och göra såna mål men det var ett lagarbete.

Väldigt mycket i matchen handlade om Rosengårds världsstjärna. Först sköt hon 1–0 och sen fick hon Wolfsburgs Caroline Hansen utvisad. En utvisning som fick både motståndare och publik att rasa mot franske domaren Stephanie Frappart – och mot Marta.

– Hon träffar mitt ben med en väldigt hård spark. Sen såg jag inte mer. Jag låg på planen för att få vård. Såg inte när hon fick rött kort och sen skrek alla på mig. Vadå?

– Får man en sån spark, får man inte ligga och ha känningar då? Jag är människa, säger Marta.

”Inte så jättefint”

Fast buandet tog inte speciellt hårt på henne.

– Jag tyckte inte att det var så jättefint. Några spelare i Wolfsburg kom till mig och sa att de inte förstod varför publiken gjorde så men skit på det.  Saker som inte är positiva lägger man bakom sig. Jag har redan glömt det.

Marta hade också en hög spark mot Vanessa Bernauer i eget straffområde som både hemmaspelare och publik ville ha till straff.

– Det är inte ens nära. Det är hon som filmar, säger Marta.

Rosengård hade svårt att få igång sitt passningsspel i inledningen av matchen,

– De pressade oss hårt men vi skulle kanske lösa några situationer bättre. På hemmaplan ska vi försöka att göra en bättre match.