Här går Real miste om världsrekordet

Makalösa sviten bruten – stannade vid 22 raka

Real Madrid avslutade 2014 genom att vinna 22 (!) raka tävlingsmatcher och var på god väg mot världsrekordet.

Men i 2015 års första match bröts trenden.

– Självklart känns det surt, säger Sergio Ramos.

Cristiano Ronaldo gjorde som vanligt, det vill säga mål. I den 14:e minuten dundrade portugisen in 1-0 från straffpunkten och klev upp på 25 gjorda ligamål den här säsongen. Då såg ”Los Blancos” ut att förlänga sin smått osannolika svit till 23 raka segrar i tävlingsmatcher. Men icke…

Tappade allt

Antonio Barragán tryckte in 1-1 i den 52:a minuten och när Gareth Bale ett par minuter senare gick på eget avslut i stället för att frispela Karim Benzema till öppet mål straffade sig synden direkt.

Nicolás Otamendi fullbordade vändningen till 2-1.

Sviten bruten

Därmed stannar Real Madrids segersvit på 22 matcher. Två ifrån det officiella världsrekordet som brasilianska Coritiba har på 24 raka trepoängare.

– Självklart känns det surt. Vi ville inleda säsongen med tre poäng men fotbollen är så här. Det är bara att gratulera Valencia, som är ett bra lag, säger Sergio Ramos enligt Marca.

Tränaren Carlo Ancelotti:

– Det var en förlust som vi visste skulle komma förr eller senare. Men låt oss inte glömma vad vi redan har åstadkommit. Grattis till Valencia, som gjorde en väldigt bra match.

Efter matchen pustade den brasilianska klubben Coritiba ut och passade på att skryta med sitt världsrekord, som alltså förblir intakt.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ämnen i artikeln