"Jag har blivit bättre och bättre"

Malin Swedberg är nöjd med sin insats i EM

Hon skulle bidra med nytänkande, skarpa analyser och

klockrena kommentarer.

Det gick så där.

Sportbladets Lars Nylin ger SVT:s expertkommentator Malin Swedberg bara två plus av fem möjliga.

- Jag bryr mig inte vad andra tycker, säger Swedberg.

Malin Swedberg, 35, klampade in på det manligaste av allt - fotboll. SVT:s nya trumfkort fick både innan och under EM slåss mot fördomar.

Många ställde frågan om hur i hela världen skulle en kvinna klara sig i ett sådant mansdominerat yrke - ett yrke som dessutom nästan 4 miljoner svenska tv-tittare har åsikter om.

- Jag hoppas och tror på att det var mina fotbollskunskaper som gjorde att jag fick jobbet. Jag tänker inte ens på att jag är kvinna utan vill bara bidra med fotbollstänket, säger Swedberg.

"Det var nervöst"

Det första uppdraget, mötet mellan Schweiz och Kroatien, var Swedbergs premiär på den stora scenen. Uppgift var otacksam - den mållösa matchen var en av EM:s tråkigaste episoder.

- Det var nervöst, det måste jag erkänna. Jag började kanske lite svagt men sedan har det blivit bättre och bättre. Det är en svår balansgång när man kommenterar, en del vill ha jättedjupt fakta medan andra kanske tycker att det blir för tjatigt, säger Swedberg..

Sportbladets Lars Nylin är hård i sin bedömning och ger Swedberg två plus. "Vi talar berg-och-dal-bana för minut 1 till 93", menar Nylin.

- Det där får stå för honom. Man bryr sig inte om vad alla tycker, gjorde man det så skulle man inte våga ge sig på såna här uppdrag. Men jag kommer att bli bättre ju mer erfarenhet jag får.

Till sist, vem vinner EM och varför?

- Holland. De har visat vad de kan. Sedan hade de flyt mot Sverige och det är viktigt att man har tur om man ska räcka långt i ett mästerskap.

Svajig debut av Swedberg

Emir Osmanbegovic