Stjärnan bekräftar flytten: ”Planerat”

Foto: BILDBYRÅN

avMax Persson, Andreas Lillhannus

FOTBOLL

Djurgården har tappat en rad nyckelspelare under vintern.

Nu står det klart att Othman El Kabir, 26, lämnar klubben.

– Det här var tanken från första början, säger yttermittfältaren till Fotbollskanalen.

Magnus Eriksson lämnade för spel i MLS. Kim Källström lade skorna på hyllan. Gustav Engvall har återvänt till England och Bristol City efter lånesejouren i Stockholm.

Djurgården har haft en omtumlande vinter – och nu kommer nästa smäll.

För Fotbollskanalen bekräftar Othman El Kabir att han är klar för den ryska klubben FC Ural, och att det bara är en läkarundersökning som återstår innan det blir officiellt.

– Det var planerat att jag skulle säljas under 2018. Det här var tanken från första början, att jag skulle komma till Djurgården, göra det bra och sen ta steget utomlands. Ryska ligan är lite underskattad, det finns många bra klubbar där och därifrån kan man alltid ta ett steg till. Det är ett bra steg, säger han till sajten.

Värvat in flera spelare

Othamn El Kabir kom till Djurgården från AFC under sommaren 2016. Förra säsongen var han en av klubbens absolut bästa spelare då han, från sin ytterposition, svarade för fyra mål och sex framspelningar.

Djurgården har hittills värvat in Johan Andersson från Sirius, Jonathan Ring från Kalmar, Marcus Danielsson från Gif Sundsvall, Hampus Finndell från Groningen, Fredrik Ulvestad från Burnley och Dzenis Kozica från Jönköpings Södra.

Spelschema allsvenskan 2018 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM