Conny Karlsson lämnar Assyriska

FOTBOLL

”Jag gör det för min egen och föreningens skull”

Södertälje

Fotbollstränaren Conny Karlsson lämnar superettalaget Assyriska.

Bristande motivation som en följd av dålig stämning i laget uppges vara orsaken.

- För min egen och föreningens skull slutar jag, säger Karlsson till Länstidningen i Södertälje.

Sannolikt var det dock de senaste veckornas händelser som fick bägaren att rinna över. Först blev den ljumskskadade anfallaren Christos Christoforidis utan godkännande från Assyriska opererad, vilket gör att han blir borta resten av säsongen. Sedan åkte mittfältaren Alexandros Pappas till Turkiet och Portugal i två veckor, för att leta en proffsklubb.

– Det är hela tiden spelare som har synpunkter på laguttagningen och spelare som vill lämna klubben för att de får för lite speltid. Jag vet inte från vecka till vecka vilken trupp jag har att tillgå. Nu har det blivit för mycket och jag är inte motiverad att hålla på längre. Jag känner ingen glädje i att gå till jobbet, säger Conny Karlsson.

Karlsson kom till föreningen i juli 2003. Han var med om att säkra ett nytt kontrakt i superettan och förde Assyriska till final i Svenska cupen. Efter halva superettan ligger laget på femte plats och nosar på en allsvensk kvalplats.

Den assisterande tränaren Edmond Lutaj tar tills vidare över ansvaret för Assyriska. Till att börja med leder han laget i torsdagen seriematch borta mot Gais.

Tanken är dock att han ska fortsätta som andretränare och att man ska hitta en ny huvudtränare.

- Jag trivs bra i den här rollen och är inställd på att fortsätta som assisterande tränare. Jag känner mig inte mogen för att bli huvudtränare än, säger Edmond Lutaj.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan