Mardrömsmatch för Pickford – sex insläppta mot Spurs

Av: Daniel Sörensen

Publicerad:
Uppdaterad:

Jordan Pickford hade ingen rolig dag på jobbet.

Sex insläppta mål och en del märkliga och oturliga ingripanden från Everton-målvakten resulterade i att Tottenham vann med 6–2.

– Vad sysslar Everton med? Tomten kommer tidigt på Goodison Park i år, säger Viasats expert Pontus Kåmark.

Jordan Pickford, 24, hade ett kanon-VM med det engelska landslaget i somras.

Everton-keepern var tongivande i det ”Three Lions” som tog sig hela vägen till semifinal i Ryssland.

Men i dagens match mot Tottenham visade Pickford inte samma klass – hans 90 minuter kan summeras med sex insläppta mål och flera tveksamma ingripanden.

– Man ska inte förta någonting från Tottenham. Men vad sysslar Everton med? Tomten kommer tidigt på Goodison Park i år, säger Viasats Pontus Kåmark.

Kolliderade med mittbacken Zouma

Det var visserligen hemmalaget Everton som gjorde matchens första mål. Theo Walcott – som med ett förflutet i Arsenal njöt av att göra mål på Tottenham – slog in bollen bakom en chanslös Hugo Lloris efter 21 minuter.

Liverpool-lagets ledning höll bara i sex minuter. Sedan hade Pickford och kollegan Kurt Zouma bjudit in Spurs i matchen igen.

Den engelske målvakten och den franske mittbacken kunde inte enas om vem som skulle rensa bort en långboll före en stötande Heung-Min Son. I slutändan var det ingen av Everton-spelarna som träffade bollen. De kolliderade och bjöd Son på ett öppet mål.

– Jag tror att Pickford försöker att gå på den, men det ska han inte göra. Zouma är först på bollen och kan ta bort den, så jag vet inte vad Pickford gör. Står han kvar på linjen så är det ingen chans över huvud taget, säger Kåmark.

”Vinner tillsammans – förlorar ihop”

Efter Pickfords tavla fortsatte målen att trilla in. 2–1 för Spurs tillkom efter att den engelska landslagsmålvakten först räddat ett farligt skott och sedan släppt en retur rätt ut i gapet. 3–1 kom efter en Kieran Trippier-frispark som gick i stolpen och studsade ut till en ren Harry Kane.

Tottenham vann till slut matchen med 6–2. Det var ett ordentligt målkalas som Everton, och inte minst Jordan Pickford, vill glömma fort.

– Man kan inte göra såna misstag mot Tottenham. Det viktiga nu är inte att peka ut vem som är ansvarig för målen. När vi vinner så vinner vi tillsammans, när vi förlorar så förlorar vi ihop, säger Everton-tränaren Marco Silva till Sky Sports.

Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.