Officiellt: Hansen tar över Värnamo

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Roar Hansen

avLo Hägerfelth

FOTBOLL

Christian Järdler lämnade nyligen IFK Värnamo för att ta över Öster.

Nu har Värnamo gjort klart med ersättare.

Klubben bekräftar på sin hemsida att Roar Hansen tar över laget.

Turerna runt Christian Järdlers framtid var många denna höst. IFK Värnamo-tränaren ville lämna för rivalen Öster, något som klubben tog emot med ilska. Till slut gick dock övergången igenom för Järdler som bekräftades som ny tränare av Öster förra veckan.

Nu har Värnamo gjort klart med hans ersättare. Det blir Roar Hansen som tar över skutan.

– Det känns riktigt bra att vi har lyckats knyta till oss Roar Hansen. Roar har varit med på radarn ända sedan situation med Christian uppdagades och det känns glädjande att vi nu kan presentera honom som ny huvudtränare i föreningen, säger sportchef Thomas Lundqvist till klubbens hemsida.

Återvänder till Småland

Vid sin sida kommer Hansen att ha en assisterande tränare, men även Jonas Thern som tidigare ryktades ta över klubben. Enligt Värnamos hemsida kommer fokus att ligga på utvecklingen av klubbens unga spelare.

Hansen kommer senast från en treårig period i Åtvidaberg, men har sedan tidigare bland annat bakgrund i Öster. För Hansen är det kul att återvända till länet.

– Det känns super att få komma till Värnamo och tillbaka till Småland. Det känns redan som att man har en relation med klubben, dels då man har spelat mot IFK så många gånger men även då man känner så många spelare och ledare som har varit i klubben, så som Peter Kuno Johansson, Jörgen Petersson, Joseph Baffo, Loret Sadiku, Freddy Söderberg med flera.

De har gjort flest säsonger i Allsvenskan 00:22
ARTIKELN HANDLAR OM