Lindelöf hyllas efter vinsten mot Watford

avFredrik Jönsson, Simon Sjöstrand

Ny stark insats av Victor Nilsson Lindelöf.

Han belönas med högt betyg och hyllas i England.

– Jag tycker att Victor stod för ännu en väldigt fin insats, säger managern José Mourinho till Uniteds hemsida.

Victor Nilsson Lindelöf stod för en imponerande insats mot Brighton i helgen och hyllades rejält efteråt. Han utsågs till matchens bästa spelare och fick högt betyg i de engelska tidningarna.

Mot Watford på tisdagskvällens levererade mittbacken igen.

23-åringen stod för en stark insats i 4–2-segern mot Watford. Efteråt fick Nilsson Lindelöf åtta av tio i betyg av tidningen Manchester Evening News. Endast Ashley Young, som gjorde två mål, fick högre betyg med en nia.

”Ha blivit hans vändpunkt”

Även ESPN ger Nilsson Lindelöf en åtta i betyg (högst tillsammans med Young, Jesse Lingard och Anthony Martial), och i Daily Mirror får svensken en sjua (bara slagen av Young med en åtta).

Managern José Mourinho hyllade Nilsson Lindelöf efteråt.

– Victor är väldigt snabb och har anpassat sig till att spela centralt, men kan även röra sig ut på kanterna eftersom han är väldigt rörlig till skillnad från många andra mittbackar. Jag tycker att Victor stod för ännu en väldigt fin insats, säger Mourinho till Uniteds hemsida.

”Matchen mot Brighton ser ut att ha blivit hans vändpunkt. Utstrålade självförtroende från första minuten och visade auktoritet. Läste spelet bra och gjorde flera bra brytningar”, skriver Manchester Evening News.

”Bästa matchen i klubben”

”Han gör återigen en mycket bra match”, skriver Manchester Evening News Samuel Luckhurst.

Förre United-spelaren Phil Neville hyllar också Nilsson Lindelöf:

”Manchester Uniteds bästa spelare i kväll var Victor Nilsson Lindelöf. Hans bästa match i klubben än så länge - bra gjort!”, skriver Neville.

Fick bara spela CL i början

Victor Nilsson Lindelöf fick en knackig start i United. José Mourinho valde bort honom i Premier League och lät honom bara spela i Champions League, där svensken gjorde det bra.

När Nilsson Lindelöf väl fick möjligheten till ett längre inhopp i Premier League slutade det med ett misstag mot Huddersfield. Efter den missen fick han kritik och hamnade på bänken i två raka matcher.

Men efter ett suveränt VM-playoff mot Italien har han tagit en plats i Uniteds centrallinje. Mot Watford startade han för tredje ligamatchen i följd, och återigen stod han för en stark insats.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM