Bilderna avslöjar – Simon Tibbling blev slagen av tränaren

”Jag minns att det hände efter en match”

avMartin Tolén

Simon Tibbling har varit på väg till både Midtjylland och FC Köpenhamn.

Nu skriver danska BT att det beror på en tidigare schism med Bröndby-tränaren Alexander Zorniger som slutade med ett slag mot svensken.

– Jag minns det knappt, men det hände efter en match, säger Tibbling.

Simon Tibbling, 24, var i slutet av augusti inblandad i ett stort danskt transferdrama.

Mittfältaren, som var en stor anledning till att hans Bröndby var nära en dansk ligatitel förra säsongen, jagades av mästarklubben Midtjylland och Bröndby hade ett bud på cirka 20 miljoner kronor som snabbt avvisades.

Och i går kom nya uppgifter om att även FC Köpenhamn var intresserade av att värva svensken till rekordsumman 41 miljoner kronor (hade gjort Tibbling till FCK:s dyraste värvning genom tiderna).

– Det gick fort. Det var den sista dagen och de sista timmarna. Jag hade egentligen inte tid att tänka på vad som hände. Det var 31 augusti – två eller fyra timmar innan fönstret stängdes. Det kom som en chock för mig. Jag hade inte väntat ett bud från FC Köpenhamn, så jag tänkte: "Okej”, sa Tibbling till BT i går.

– Vad gäller respekten till våra fans, skulle det vara ganska otänkbart att vi skulle låta en spelare gå till FC Köpenhamn, förklarade sportchefen Troels Bech.

Foto: ©ANDERS KJÆRBYE / FODBOLDBILLEDER
Simon Tibbling.
Foto: Foto: EUROSPORT
Bild på det påstådda slaget.

Fick ett slag – av egne tränaren

Men frågetecken har rests över flyttryktena.

Varför skulle nyckelspelaren Tibbling säljas av Bröndby under sista dagen av övergångsfönstret?

Och nu kommer danska BT med uppgifter om att Tibbling varit inblandad i en schism med tränaren Alexander Zorniger. Tidningen har publicerat bilder som visar när Tibbling hamnar i en hätsk diskussion med Zorniger efter en match mot Randers förra året och som slutar med att den sistnämnde slår till Tibbling i nacken.

– Det enda jag minns, eller jag minns det knappt, men jag minns att det hände efter en match. Men det var längesedan, säger Tibbling till tidningen.

Händelsen ledde, enligt BT:s uppgifter, till att Tibbling kallade till ett möte med Troels Bech där han förklarade att han var ”rädd, chockad och upprörd” och ville lämna klubben på grund av Zornigers slag.

– Jag hade bara varit i klubben i två-tre månader och startat två-tre matcher. Jag var inte van vid det speciella sättet som Bröndby tränade på med en så pass speciell tränare. För han är speciell, jag kan inte säga något annat. Han är väldigt speciell och det tog tid för mig att komma in i det, säger Tibbling.

24-åringen har fyra år kvar på sitt kontrakt med den danska storklubben.

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Alexander Zorniger.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM