”Är det inte jävligt konstigt?”

avPer Bohman

Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / X03720

Red Bull mot... Red Bull.

Företagets två klubbar – Leipzig och Salzburg – möttes i Europa League.

Är det inte jävligt konstigt att RB Leipzig och RB Salzburg får vara i samma grupp?”, skriver Tobias Hysén på Twitter.

Energidrycken Red Bull har grundat, köpt eller investerat i ett antal idrottsklubbar i världen. Bland annat tyska RB Leipzig och Red Bull Salzburg från Österrike. Organiserade supportrar och fotbollälskare över hela världen har protesterat mot vad man menar är en företagsdriven styggelse i en sport som består av medlemsstyrda föreningar.

”Är det inte jävligt konstigt?”

Men de båda Red Bull-klubbarna har gått starkt i Europa de senaste åren. I år är båda med i Europa League-gruppspelet – och lottades i samma grupp. Därför var det många som höjde på ögonbrynen när RB Leipzig och Red Bull Salzburg mötte varandra under torsdagskvällen.

Kan vara 10:a på bollen här! Är det inte jävligt konstigt att RB Leipzig och RB Salzburg får vara i samma grupp? Jag vet att RB inte står för samma sak, men slänger mer ut den för att jag är nyfiken!”, skriver Tobias Hysén på Twitter.

Därför får de mötas

Uefa tillsatte tidigare en utredning som skulle reda ut om de båda lagen får möta varandra i Europaspel eftersom ”två klubbar med täta kontakter” inte får göra det. Utredningen kom dock fram till att Leipzig och Salzburg var två separata enheter och därför kunde spela mot varandra.

Salzburg vann matchen med 3–2.

ARTIKELN HANDLAR OM