Manchester United

United-sprickan större: ”Har tappat omklädningsrummet”

Daily Mail: ”Pratar inte alls med lagkaptenen”

Av: 

Daniel Sörensen

FOTBOLL

Frostiga relationer med flera av sina spelare och resultat som inte går vägen.

Det stormar om Manchester United – och tränaren José Mourinho kritiseras hårt för lagets fiaskoartade säsongsinledning.

– Jag har inga tvivel om att han har tappat omklädningsrummet. Det är ingen raketforskning, säger tv-experten Jamie Carragher.

Lördagens förlust mot West Ham (1–3) fullbordade Manchester Uniteds katastrofala vecka, som dessförinnan hade bjudit på enbart en poäng mot Premier League-nykomlingarna Wolverhampton samt ett snöpligt uttåg ur ligacupen mot Derby County.

Efter ytterligare ett poängtapp började José Mourinhos roll i klubben ifrågasättas allt mer.

När han under gårdagens presskonferens (inför Champions League-mötet med spanska Valencia) fick frågan om han var orolig för att förlora sitt jobb svarade han kort och gott:

– Nej det tror jag inte, sa han och skrattade sedan bort ett påstående om att Zinedine Zidane står redo att ersätta honom.

”Spelarna orkar inte med sånt”

En som däremot inte tror att portugisen sitter så säkert på sin stol som han själv verkar övertygad om är den före detta Liverpool-spelaren, samt tv-experten, Jamie Carragher.

– Jag har inga tvivel, baserat på att han på presskonferensen sa att vissa spelare försöker mer än andra, om att han har tappat omklädningsrummet. Det är ingen raketforskning. Det är knappt någonting kontroversiellt att säga, skriver profilen i sin Sky Sports-kolumn.

Jamie Carragher.

Carragher tror att den enskilt största händelsen som fått bägaren att rinna över för spelartruppen var när Mourinho häromveckan valde att ta ifrån storstjärnan Paul Pogba hans kaptensbindeln ”för all framtid”.

– Jag tycker att han gjorde rätt som tog bindeln från Pogba, men det verkar som att han gjorde det framför de andra spelarna. Spelarna orkar verkligen inte med sånt nu och det är därför han har förlorat omklädningsrummet, säger han.

Spelartrion stöttar Pogba

Enligt brittiska Daily Mail har händelsen fått flera av spelarna att vända sig mot stjärntränaren. Tidningen rapporterar bland annat att lagkaptenen Antonio Valencia knappt pratar med José Mourinho längre.

”Flera spelare – inklusive Anthony Martial, Eric Bailly och Andreas Pereira – har tagit Pogbas parti mot Mourinho i takt med att sprickorna i klubben blir allt större. ”, skriver tidningen.

The Sun skriver samtidigt att Paul Pogba är mer än redo att lämna klubben i januari om inte Mourinho fått sparken innan dess.

Enligt tidigare rapporter har fransmannens relation med tränaren blivit så pass allvarligt skadad att en fortsättning i klubben är otänkbar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jackpot ca 5 miljoner kronor på Europatipset. Kan du hitta spikarna, skrällarna och 13 rätt? Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

José Mourinho: ”Tror inte mitt jobb är i fara”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Manchester United

José Mourinho

Paul Pogba

Champions League fotboll (herrar)

Jamie Carragher