U 21-stjärnan vill till Djurgården

Erdin Demir: ”Det skulle vara helt rätt steg för mig”

Djurgården försöker värva Trelleborgs stjärnskott Erdin Demir.

Och U 21-landslagsmannen vill gärna flytta till Stockholm.

– Det skulle vara helt rätt steg för mig, säger han till Sportbladet.

Erdin Demir var mer eller mindre okänd inför säsongen med 2011 blev hans genombrottsår. Trots att Trelleborg åkte ur allsvenskan etablerade den snabbe ytterbacken sig i U 21-landslaget.

Vill gärna till Djurgården

Nu vill han vidare i karriären – superettan är inget som lockar. Och nu talar mycket för att Djurgården, som diskuterar med Trelleborg, blir nästa anhalt.

– Jag har hört att klubbarna förhandlar, så vi får se om de kommer överens, säger Demir som själv inte diskuterat med Djurgården.

– Nej, klubbarna måste komma överens först innan man får prata. Jag har kontrakt.

”TFF står inte i vägen”

Men att det lockar med en flytt står i alla fall klart.

– Djurgården är en bra klubb, en storklubb. De har inte gjort så bra resultat de senaste åren men om man kollar på de senaste tio är de ofta med i toppen. Det skulle vara helt rätt steg för mig.

– Jag vill fortsätta utvecklas och då vill jag spela i allsvenskan. Det har gått ganska fort för mig och jag tror det skulle vara bra att köra några säsonger till i allsvenskan.

Hur går snacket med Trelleborg?

– Jag har inte pratat så mycket, men jag tror att de förstår att jag vill ta nästa steg. Jag tror inte att de står i vägen om det kommer ett bra bud.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.