”Jag är unik”

FOTBOLL

José Mourinho hyllar sig själv i intervju

Foto: Jose Mourinho.

Han är en av världens mest framgångsrika fotbollstränare.

José Mourinho, 49, berättar i en intervju att han allra helst vill glädja andra med sina framgångar – och att han förtjänar ett nytt omnämnande.

– De borde kalla mig unik i stället för ”the Special One”, säger han till portugisiska tv-kanalen SIC.

Han har vunnit Premier League med Chelsea, Serie A med Inter och La Liga med Real Madrid. Dessutom har han vunnit den portugisiska ligan, UEFA-cupen, Champions League och flera nationella cuper. José Mourinho har all anledning att sträcka på sig – och gör det gärna.

– I England refererade man till mig som ”the Special One”. Saker och ting har fortsatt att gå bra för mig, tack Gud, och, vad man än tycker om det är jag den ende tränaren som har vunnit den engelska, italienska och spanska ligan. På grund av det borde de kalla mig unik i stället för ”the Special One”, säger han i en intervju med den portugisiska tv-kanalen SIC.

”Speciellt att vinna med Inter”

Den 49-årige portugisen minns särskilt Champions League-titeln med Inter som han uppskattade mycket.

– Att få ett lag som Inter att vinna igen, efter 50 år, ger mig stor tillfredsställelse. Det är den typ av utmaningar jag gillar, säger Mourinho.

Det är den spanska tidningen Marca som återger intervjun och inför sin tredje säsong som ansvarig för de regerande spanska mästarna, Real Madrid, förklarar Mourinho att han helst vinner för att glädja andra i stället för att fokusera på sin egen lycka.

– Jag har alltid föredragit glädjen hos andra, bland de som omger mig. Det är därför det var extra speciellt att vinna med Inter. Detta är utmaningar, inte personliga mål.

ARTIKELN HANDLAR OM

La Liga