Har värvat för 2,6 miljarder – men saknar spelare

Mancini tvingas testa 17-åring

Roberto Mancini, Manchester City.
Roberto Mancini, Manchester City.

Manchester City har värvat spelare för 2,6 miljarder kronor sedan Roberto Mancini tog över som tränare.

Trots det hävdar han att truppen behöver förstärkas.

– Vi är 19 spelare, plus målvakter. Det är ingen stor trupp, säger han till nyhetsbyrån AP.

Mancini kom till Manchester City strax före jul 2009 och sedan dess har klubbens ägare inte snålat när det gäller spelarköp. Därför förvånades många när Mancini, inför FA-cupmötet med United, hävdade att han skulle få svårt att fylla bänken.

Situationen är än mer prekär när City på onsdagen tar sig an Liverpool i ligacupens semifinal. Vincent Kompany är avstängd i fyra matcher och frågetecken skrivs för Mario Balotelli, Edin Dzeko och David Silva.

”Vi har problem”

City får förvisso tillbaka Gareth Barry från avstängning, men saknar bröderna Toure som ska på landslagsuppdrag med Elfenbenskusten. Mancini funderar därför på att kasta in blott 17-årige holländske försvararen Karim Rekik i truppen mot Liverpool.

– Om vi inte har någon mittback måste jag spela med Rekik. Alla tror att vi har många spelare. Vi är 19 spelare, plus målvakter. Det är ingen stor trupp, säger Mancini till AP.

– Om vi har otur och får tre, fyra spelare skadade, som nu, kan vi få problem. Klubben vet om det. För tre veckor sedan hade vi inga skador. Men nu har vi problem.

Publisert:

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

ÄMNEN I ARTIKELN