Gattuso: Var kaos i omklädningsrummet

FOTBOLL

”Inte sett något liknande under mina 13 år”

Milan har rensat rejält i leden efter fjolårets andraplats i Serie A.

Nu berättar Gennaro Gattuso och Stephan El Shaarawy om händelserna bakom kulisserna under säsongen.

– Det var ingen som respekterade reglerna längre, säger Gattuso till France Football.

Efter andraplatsen i Serie A har Milan genomgått rejäla ekonomiska nedskärningar. Veteraner som Alessandro Nesta, Filippo Inzaghi, Clarence Seedorf och Gennaro Gattuso lämnade med utgående kontrakt och de största stjärnorna Zlatan Ibrahimovic samt Thiago Silva såldes.

Trots det är talangen Stephan El Shaarawy positiv inför den nya säsongen. 19-åringen menar att det inte var helt problemfritt med Ibrahimovic i truppen då svensken hela tiden låg på, inte minst honom själv, med kritik.

”Zlatan var svårhanterad”

– Han vill aldrig göra ett misstag och ibland var han lite svårhanterad. Men han gjorde det för att motivera mig och göra mig laddad. Dessutom var han så mot alla, inte bara mig. Men ”Ibra” var en viktig person på planen och i omklädningsrummet. Ingen ville förlora ens på träningen så det var en kamp varje dag. Men vi vann många matcher utan Ibrahimovic också. Vi är inget dåligt lag, säger mittfältaren.

Tongångarna är betydligt hårdare från Gennaro Gattuso. 34-åringen, som lämnat Milan för schweiziska Sion, beskriver hur klubben tappat kontrollen över sina spelare och kritiserar framförallt de yngre spelarna.

– Det var kaos i omklädningsrummet under de sista två-tre månaderna. Det hände saker jag aldrig sett under mina 13 år i Milan, sade Gattuso nyligen till France Football.

”Det suger energi”

– Det var ingen som respekterade reglerna länge och de äldre spelarna, som var irriterade, hade inte längre varken styrkan eller viljan att säga åt sina lagkamrater. Det var då jag insåg att det var dags att lämna, även fast det nya kontraktet redan var förberett.

Gattuso beskriver stora disciplinära problem i hela laget.

– När vi hade träning 9:30 kom många bara tio minuter innan och ingen sade något. Eller när vi hade lunch 13:00 kom vissa 15 minuter för sent. Det fanns ingen respekt för reglerna. Om reglerna inte respekteras i en grupp på 25 spelare blir det kaos direkt. Det suger energi ur de äldre spelarna också eftersom de blir irriterade och slösar tid på att kritisera andra.

ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A