”Går inte att sätta ett pris på passion”

FOTBOLL

Zlatan påstås kosta en miljard i lön – försvaras av Leonardo

En miljard kronor i lön påstås Zlatan Ibrahimovic kosta Paris Saint-Germain innan skatt.

Det är värt det, säger nu klubbens sportchef Leonardo.

– Det kom 6 000 personer till "Les Champs" för hans skull, säger Leonardo till L'Équipe.

Zlatan Ibrahimovics lön i Paris Saint-Germain blev i samband med övergången från Milan i somras en politisk fråga. Den nyvalde franske presidenten François Hollande har öppet kritiserat de skenande lönerna inom fotbollen och lovat en skatt på 75 procent för inkomster över en miljon euro.

Det innebär enligt France Football att PSG:s totala utgift för Zlatans årliga lön på drygt 120 miljoner kronor efter skatt och sociala utgifter landar på omkring en miljard kronor.

”Pengar till staten”

En rimlig summa tycker ändå klubbens sportchef Leonardo.

– Det går inte att sätta ett pris på passion. Det kom 6 000 personer till "Les Champs" för hans skull, säger Leonardo, syftande på Zlatans presentation på Champs Elysées, till L'Équipe skriver eurosport.se.

Leonardo menar också att Frankrike snarare borde vara tacksamt för de enorma summor PSG:s ägare nu investerar i landet.

– Man får inte glömma hur mycket pengar som kommer in till staten när Qatar investerar här.

”Vill ha ett bra kontrakt”

Sportchefen beskriver värvningarna av Ibrahimovic och lagkamraten Thiago Silva från Milan för omkring 500 miljoner kronor som en av de största i Europa någonsin.

– Jag tycker det. Bara att vi tog Ibra. Man kan prata med mig om Messi och Cristiano Ronaldo men det finns ingen anfallare som han. Han är 1,96 meter lång, väger nästan 100 kilo, han är snabb, rörlig, och med sin teknik är han den bästa i världen bland rena centertankar. Ronaldo och Messi är mer andreanfallare. Och Thiago Silva är bäst på sin position.

Leonardo hymlar inte heller med att just de höga lönerna var en förutsättning för att få stjärnorna.
– Att ha värvat de här två spelarna betyder mycket för oss. De ger ännu en dimension till klubben. Två spelare på deras nivå, vad vill de ha? Ett bra kontrakt, det är klart. Och att vinna titlar. Det är det de är här för.

ARTIKELN HANDLAR OM

Ligue 1