AIK Fotboll

Kravet för att spela i AIK: åtta miljoner kr

Av: 

Fredrik Jönsson

FOTBOLL

Labinot Harbuzis lönekrav var för höga för klubben

Labinot Harbuzi.

Foto: BILDBYRÅN

AIK kommer inte överens med Labinot Harbuzi, parterna står för långt ifrån varandra i förhandlingarna.

Nu kan Sportbladet avslöja vad den 26–årige mittfältaren kräver i lön: åtta miljoner kronor i sign–on och en månadslön på 200 000.

Uppgifter som mittfältaren inte vill bekräfta.

– Det min rådgivare tyckte att vi skulle skicka till dem för att se vad vi kunde få ut verkade de inte ha gillat, säger Harbuzi till Sportbladet.

I maj tog AIK kontakt med Harbuzi och erbjöd honom sedan ett kontrakt.

Den 26–årige mittfältaren var inte nöjd med det utan svarade med ett motbud.

Enligt uppgifter till Sportbladet kräver han åtta miljoner kronor i övergångssumma och sedan en månadslön på 200 000 kronor.

Harbuzi vill inte bekräfta Sportsbladets siffror.

– Summor på det sättet, just det kanske inte stämmer riktigt. Det var rådgivarna som snackade om hur mycket ett avtal ska vara värt. Sedan får man tänka på att lagen som är intresserade för tillfället inte behöver betala någon övergångssumman till någon klubb heller, säger Harbuzi.

– Det min rådgivare tyckte att vi skulle skicka till dem för att se vad vi kunde få ut av dem verkade de inte ha gillat. Mer än så vet jag inte, sedan har det inte varit något mer snack.

Så AIK är inte intresserat längre?

– Ingen aning faktiskt, jag har inte hört något mer från den rådgivaren som hade hand om det eller från AIK. Men det var inte det sista spåret jag hade.

Är det många klubbar som har kontaktat dig?

– Det finns lite erbjudanden i Skandinavien, Europa och utanför Europa. Det är lite utspritt. Men än så vill jag inte gå in på det, det blir bara spekulationer.

Med tanke på att det återstår en vecka av EM vill Harbuzi avvakta två–tre veckor till innan han tar ett beslut.

”Fått käka mycket skit”

Just nu vet inte 26–åringen var åt det lutar.

– Det sticker ju i massa folks ögon, de tror bara att man är ute efter pengar. Det ska vara värt att bo utomlands, jag har ändå bott utomlands i många år och missat mycket av familjens uppväxt, säger Harbuzi.

– Då ska man ändå ha någon ekonomisk stabilitet. Det är inte många som klarar av att höra det, det sticker i folks ögon att man pratar på det sättet. Men sådan är jag, jag är ärlig och det har jag fått käka mycket skit för genom mina år kan man säga, men jag står för det jag säger.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter och få lägre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

AIK Fotboll