Kan portas från CL: ’Fel uppgifter’

Slår tillbaka mot publiceringen: ”Riktas emot oss”

Av: Martin Tolén

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Thibault Camus / TT / NTB Scanpix

FOTBOLL

PSG portas från Champions League-spel kommande säsong, enligt Financial Times.

Nu slår klubben tillbaka mot uppgifterna.

”Det är beklagligt att sådana felaktiga uppgifter kommer ut”, skriver klubben.

Paris Saint-Germain var en av sommarens mest omdiskuterade klubbar efter värvningarna av anfallsstjärnorna Neymar (Barcelona) och Kylian Mbappé (Monaco) för totalt fyra miljarder kronor.

Den värvningen av den sistnämnde är konstruerad som ett lån med obligatorisk köpklausul i sommar för att kringgå Uefas Financial Fair Play-regler (FFP) – vilket fick den europeiska fotbollsorganisationen att öppna en utredning mot den franska storklubben i höstas.

”Utredningen kommer att fokusera på kravet om att nå plus/minus noll i bokslutet, särskilt i ljuset av den senaste tidens transferaktivitet”, skrev Uefa i ett uttalande då.

Uppgift: Portas från CL

Och nu är utredningen klar.

Enligt brittiska Financial Times står det klart att PSG brutit mot FFP-reglerna och riskerar att portas från från allt europaspel kommande säsong då Uefa tycker att den franska klubbens sponsoravtal varit ”avsevärt överdrivna”.

”Om inte Uefa kan övertalas att sätta ett högre värde på sponsoravtalen så är den franska klubben på väg att bryta mot reglerna som säger att en klubb inte får göra ett minusresultat på mer än 30 miljoner euro över tre säsonger”, skriver tidningen.

Vidare skriver tidningen att flera av klubbens största stjärnor måste säljas för att rädda resultatet och inte riskera en längre avstängning.

Slår tillbaka: ”Felaktiga uppgifter”

Men uppgifterna dementeras nu av PSG själva.

I ett uttalande slår klubben tillbaka mot Financial Times publicering.

”Paris Saint-Germain kan bara beklaga att sådana felaktiga uppgifter kommer ut i brittisk press bara dagar innan ett överenskommet möte med Uefa. Det är uppgifter som riktas emot oss. Vi vill påminna om att PSG övervakats av Uefa de senaste fyra åren sedan en överenskommelse signerat av båda parter 2014”, skriver klubben i ett uttalande enligt Sky Sports.

Uefa har ännu inte kommenterat uppgifterna, men ett officiellt uttalande väntas komma 20 april.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.