Märkliga scenerna – Östersund missade intåget

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Frida Fagerlund

FOTBOLL

Det uppstod stor förvirring inför matchen mellan Brommapojkarna och Östersund. 

Bortalaget missade intåget på Grimsta.

– Det ser inte bra ut. Vi ber om ursäkt till Brommapojkarna och alla andra inblandade, säger Björn Hamberg, en av de assisterande tränarna i Östersunds FK.

Östersund har fått en tung start på allsvenskan och riskerade att hamna på jumboplats vid förlust mot Brommapojkarna. Och inför avspark var bortalaget inte helt på tå. 

Östersundspelarna missade intåget på Grimsta och det blev därmed inga handskakningar inför matchen. Hur bortalaget lyckades missa tiden är oklart men när spelarna väl kom ut i spelargången såg de inte speciellt stressade ut.

Kan få en varning

Det var först ute på planen som spelarna såg frågande ut och tog ett snack med domaren. BP:s kommunikationsansvarige Peter Appelquist tror att Östersund kan få en varning.

– Jag räknar med att de kommer att få en tillsägelse för det där. Domarna är extremt noggranna med tiden, säger han.

”Jag ber om ursäkt”

Efter matchen förklarade Björn Hamberg, en av de assisterande tränarna i ÖFK, vad som gick fel. Det handlade om ett missförstånd.

– Jag ber om ursäkt för vi var sena. Ett missförstånd. Vi har precis varit inne och pratat med domarna en gång till. I vanlig fall kommer domarna och knackar på och säger ”det är dags att gå ut”. Sen står de kvar vid dörren och jagar ut oss. Den här gången gick domaren, och det var ett missförstånd. Det är så enkelt. Men det ser inte bra ut. Vi ber om ursäkt till Brommapojkarna och alla andra inblandade, säger Hamberg.

Tabben verkar dock inte ha stört Östersund som vann matchen med 4–0.

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.