Djurgården vann premiären mot Eskilstuna

avEmelie Fredriksson

Två lag som ser väldigt annorlunda ut jämfört med ifjol.

Då visade Djurgården att man i alla fall fått ihop ett bättre premiärlag än Eskilstuna United.

– Det var jäkligt nervöst innan, men nu har vi fått ett kvitto på att vi kommer att ligga på övre halvan hoppas jag, säger lagkaptenen Mia Jalkerud efter 2–1-segern.

Både Djurgården och Eskilstuna har gjort om ordentligt i sina lag inför säsongen och det var en väldigt chansfattig första halvlek där det enda målet gjordes på straff av hemmalaget.

En hands på Eskilstuna-försvaret gav Sheila van den Bulk chansen från elva meter och mittfältaren satte iskallt 1–0 i vänstra hörnet.

De senaste årens topplag Eskilstuna hade en tuff premiär. Efter att Malin Diaz, som lämnade just Eskilstuna för Djurgården inför säsongen, spelade in bollen i mitten genom att tunnla en försvarare i straffområdet kunde Sheila van den Bulk utöka till 2–0 inför hemmafansen.

Dubbla mål i premiären, kunde säsongen startat bättre än så här, Sheila?

– Nej, det är vinst så det finns inget bättre än det och det är roligt att göra mål också, såklart. Jag hoppas att andra börjar göra mål nu...

Tände till i slutet

Matchen tände till rejält i slutminuterna.

Med fem minuter kvar lyckades Eskilstunas Matilda Plan få in en reducering efter en hörna.

Djurgården hade sedan en boll i insidan av stolpen och Eskilstuna ett bra tryck mot hemmalagets mål, men matchen slutade 2–1.

Ett skönt kvitto inför fortsättningen menar lagkaptenen Mia Jalkerud, som på grund av sjukdom i truppen spelade lite ensam på topp.

– Gud, det är så härligt att vinna, enormt skönt, det är alltid tuffa matcher mot Eskilstuna, säger hon.

– Det var jäkligt nervöst innan, men nu har vi fått ett kvitto på att vi kommer att ligga på övre halvan hoppas jag. Vi vill ligga topp fem. Man vill alltid placera sig bättre än föregående år (sexa) så det är målet. Det är det vi krigar för, säger lagkaptenen.


Hammarby hade en lyckad återkomst till sin ombyggda hemmaarena Hammarby IP.

Inför 2 369 åskådare vann Stockholmslaget sin premiär mot LB07 med 4–2.

Skånederbyt mellan Kristianstad och Vittsjö slutade 1–1.